dinsdag

05.05.2020

20:15

Podium - Theater

Het Nieuwstedelijk

Hitler is dood

Op 30 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Adolf Hitler zich in zijn bunker in Berlijn van het leven beroofde. Naar aanleiding van die verjaardag maakt Stijn Devillé met een topcast een nieuwe versie van zijn bekroonde klassieker uit 2009!

Hitler is dood. Zijn voornaamste secondanten Goebbels en Himmler hebben zich van het leven beroofd. Al snel vallen Goering en Speer in handen van het Westen. De As van het Kwaad is overwonnen, de wereld ligt in puin. Er volgt een grote schoonmaak en schuldigen worden gestraft.
Tegen deze achtergrond pogen vier jonge geallieerde medewerkers een moraal te ontwikkelen voor de toekomst. Tussen de beklaagden ontstaan spanningen, want de overleving van de één betekent het doodvonnis voor de ander. Hitler is dood. Maar de bittere erfenis die hij nalaat, is enorm.

Hitler is dood werd door het Nederlandse vaktijdschrift De Theatermaker TM uitgeroepen tot Beste muziektheatervoorstelling van het jaar. De voorstelling werd een instantklassieker. Bekroond met de Taalunie Toneelschrijfprijs en genomineerd voor een Duitse Eurodram Award.

Gratis inleiding om 19.30 uur.

Hitler is dood is boeiend van begin tot eind, schurend, spannend, zelfs ondanks het feit dat de afloop gekend is. Het is sterk van opbouw, helder en gecondenseerd van taal. Het is noodzakelijk theater dat ons geïmponeerd en geraakt heeft. Juryrapport Taalunie Toneelschrijfprijs

Hitler is dood is majestueus muziektheater dat een vlijmscherp portret van machtsmisbruik schetst. Knack****

Goed gespeeld, goed gezegd. Zonder pathos, zonder overdrijving. Puur theater. Klara

Heb je minstens 15 punten gespaard op je UiTPAS? Dan kun je deze omruilen voor een gratis ticket voor deze activiteit. Informeer je via de balie van het cultuurcentrum (089/76 97 97) of stuur een mail naar info@ccmaasmechelen.be.
Opgelet: de tickets moeten vooraf afgehaal worden. Geldig zolang de voorraad strekt. Snel reserveren is de boodschap! Omruilvoordelen UiTPAS

spel: Warre Borgmans, Dirk Buyse, Kris Cuppens, Janne Desmet, Jos Geens, Maarten Ketels, Sara Vertongen, Tom Van Bauwel - tekst & regie: Stijn Devillé - muziek: Elko Blijweert, Gerrit Valckenaers/Han Stubbe & Geert Waegeman - dramaturgie & research: Els Theunis, Ruth Mariën - scenografie: Stef Depoover - coproductie: ARSENAAL/LAZARUS i.s.m. Operadagen Rotterdam - met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren - foto: Stef Depover

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€18,00
-26€10,00