vrijdag

04.05.2018

19:30

Expo - Beeldende Kunsten

Yasser Booley

South Africa at Liberty

Vrijdag 4 mei 2018 19.30 uur - opening

Yasser ‘Mierkat’ Booley groeide op onder politieke hoogspanning in een conservatieve Kaap-Maleiers familie in de Bo-Kaap, een schilderachtig deel van Kaapstad, dat voorheen bekendstond als de Maleisische buurt.

Hij begint met fotograferen in de jaren negentig aan de vooravond van het ‘nieuwe’ Zuid-Afrika en perfectioneert zijn vaardigheden in de straten van Kaapstad. Zijn foto’s, meestal genomen in de openbare ruimte, onthullen eenvoudige en intieme momenten uit het dagelijks leven van kwetsbare en kansarme mensen in de stedelijke periferie, gevangen in een aanhoudende strijd om te overleven.

Doortrokken met diepe empathie voor het individu, benadrukt Yasser Booley ongewone verhalen of vestigen zijn beelden de aandacht op rituelen en familiale scharniermomenten waarin zijn gemeenschap betrokken is.

Het werk van Yasser Booley is een sociale verslaggeving gericht op zijn stad en zijn land. Hij geeft de gecompliceerde realiteit weer van identiteit, verbondenheid, zelfexpressie en toont de schoonheid van de mensheid doorheen het verschil van religie, cultuur, klasse en de genderdiversiteit.

 

 

De expo loopt van 4 mei t.e.m. 2 juni 2018

Openingsuren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur za: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur (gesloten op zondagen en 10, 19, 20 en 21 mei).

Gratis toegang

Locatie Galerie XL, Galerie Oost
Timing19:30