vrijdag

20.04.2018

20:15

Podium - Cabaret & Comedy

Xander De Rycke

Quarter-Life Crisis

We zijn tien jaar, drie shows en een 'best of' verder. Een decennium vloog voorbij en zijn dertigste levensjaar kruipt langzaam dichterbij. Maar heeft Xander De Rycke iets geleerd die afgelopen jaren? Is hij effectief volwassen geworden? De beste observatiecomedian van Vlaanderen is terug met een hoofd vol kronkels en een hoop kleurrijke referenties.

Quarter-Life Crisis is een voorstelling vol herkenbare beschouwingen over het leven. Of toch een kwart ervan. Een check-up van Xanders dertigersdip aan de hand van pseudotherapeutische argumenten. De gejaagdheid, sociale media en succesverhalen in de media zadelen veel twintigers en dertigers op met het gevoel dat hun eigen leven saai is. De midlifecrisis is opgeschoven en kreeg er een quarterlifecrisis als broertje bij.

Voor wie nog niet weet wat een quarterlife is, wie er volop in zit, of wie zijn midlife aan het voorbereiden is: Quarter-Life Crisis is hét medicijn om zeker te zijn van de juiste diagnose.

Xander De Rycke mag zich stilaan kronen tot de koning van de observatiehumor. Amper een paar maanden na zijn gesmaakte en druk bekeken conference over televisie staat hij er alweer, met een uitstekende vierde solovoorstelling. Zijn grappen zijn zo goed en herkenbaar, en tegelijk toch zo volstrekt onvoorspelbaar, dat hij mensen van alle leeftijden aan het lachen brengt. De Standaard****

i.s.m. Jeugddienst Maasmechelen

tekst & spel: Xander De Rycke - foto: Ellie Van den Brande

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
+60€15,00
-26 / abo / groep€13,00