dinsdag

07.05.2019

20:15

Podium - Klassiek

Wouter Dekoninck & Hildebrandt Consort

Tea with Mendelssohn and Coffee with Schumann

De Sint-Pieterskerk te Leut, geliefd vanwege haar prachtige akoestiek, herbergt een bijzondere parel: het uiterst charmante Pereboom en Leijser-orgel uit 1879. Gefascineerd door de kleurenrijkdom van dit uiterst verfijnde en prachtig gerestaureerde romantische orgel, creëert organist Wouter Dekoninck samen met Hildebrandt Consort een spitsvondig programma speciaal op maat van het orgel en de uitzonderlijke akoestiek van de kerk.

Mendelssohn, Brahms, Schumann, Franck en Beethoven ontmoeten elkaar met hun originele composities en uitdagende transcripties van Wouter Dekoninck in dit programma, gaande van intieme kamermuziek tot virtuoze klaviermuziek, met een knipoog naar Engeland, België en Frankrijk … van de geurige thee tot straffe koffie!

Wouter Dekoninck en Hildebrandt Consort brengen in het schilderachtige kerkje te Leut de 19de-eeuwse muziek én het Pereboom en Leijser-orgel weer tot leven!

Wouter Dekoninck en Hildebrandt Consort concerteren op de internationale podia en vertolken met hun bijzondere programma’s en eigen transcripties - gestoeld op de muzikale taal en het vakmanschap van de oorspronkelijke componist - een hoogst persoonlijk verhaal, dat werd bekroond met tal van lovende recensies in o.a. Klassiek Centraal en met een nominatie voor een Gouden Label.

F. Mendelssohn - Sonate Op. 65 nr. 3 in A *
R. Schumann - Sechs Stücke in kanonischer Form Op. 56 *
J. Brahms - 2 Choralvorspiele uit Op. 122
C. Franck - Prélude, fugue et variation Op. 18
L. van Beethoven - Sonate Op. 27 in Es *
F. Mendelssohn - Variations sérieuses **
F. Mendelssohn - Andante religioso, Op. 65 nr. 6, deel 3 & Kräftig und feurig, Op. 7 nr 3 *

*transcriptie: W. Dekoninck
**transcriptie: R. Smits

Madoka Nakamaru: viool - Ortwin Lowyck: viool, altviool - Karina Staripolsky: altviool - Bernard Woltèche: cello - Julie Stalder: contrabas - Wouter Dekoninck: orgel en artistieke leiding - foto: Tine De Wilde

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
abo / groep€16,00
-26€14,00