zaterdag

14.11.2020

20:15

Podium - Dans, Podium - Klassiek

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Claire Chevallier

Piano Works Debussy

‘Muziek ligt in de ruimte tussen de noten’, vond componist Claude Debussy. Lisbeth Gruwez benadert haar danstaal op dezelfde wijze.

Na de opleiding klassiek ballet vond Lisbeth Gruwez vrijheid in de hedendaagse dans, met een bewegingstaal die inmiddels een referentie werd. Samen met pianiste Claire Chevallier, die eerder samenwerkte met Rosas en Anima Eterna, gaat de choreografe in deze voorstelling Debussy’s preludes en etudes te lijf, waarmee ze voor het eerst in haar carrière op klassieke muziek danst. Ze benadert Piano Works Debussy als een aquarel, waarbij de muziek de dans bevloeit en telkens opnieuw dooreenschudt.

Lisbeth Gruwez werkte als danseres samen met o.a. Wim Vandekeybus, Jan Fabre en Sidi Larbi Cherkaoui. In 2007 richtte ze met muzikant/componist Maarten Van Cauwenberghe Voetvolk op. Het duo maakte een tiental voorstellingen, waarvan je It’s going to get worse and worse and worse, my friend, Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan en The sea within in onze schouwburg kon bekijken.

Pianiste Claire Chevallier is gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk, bezit een aardige collectie historische pianofortes en maakt muziek op oude instrumenten opnieuw actueel.

‘Piano Works Debussy’ is een aquarel. Denk aan de luchtigheid van kleuren die in elkaar vloeien, even opdrogen, en dan opnieuw bevochtigd worden om nieuwe verbindingen aan te gaan. De muziek van Debussy bevloeit de dans en schudt het materiaal telkens opnieuw door elkaar. Lisbeth Gruwez

 

choreografie: Lisbeth Gruwez - muziek: Claude Debussy - met: Lisbeth Gruwez en Claire Chevallier - artistieke assistentie: Maarten Van Cauwenberghe - dramaturgie: Bart Meuleman - lichtontwerp: Stef Alleweireldt - scenografie: Marie Szersnovicz - geluid: Alban Moraud en Maarten Van Cauwenberghe - productie: Voetvolk vzw - coproductie: KVS, Le Fonds de dotation du Quartz - foto: Danny Willems

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€18,00
-26€10,00