woensdag

07.11.2018

14:00

Podium - Film

Un long dimanche de fiançailles – Cinématinee Cinématinee

Jean-Pierre Jeunet - 2004

Un long dimanche de fiançailles vertelt een bijzonder aangrijpend verhaal over het frontleven tijdens WOI en het verwerkingsproces in het naoorlogse Frankrijk. Mathilde is 19 jaar. Twee jaar eerder vertrok haar verloofde Manech naar het front aan de Somme. Net als vele anderen heeft hij de verschrikkingen van de loopgravenoorlog niet overleefd. Het staat zwart op wit op het officiële overlijdensbericht, maar Mathilde weigert het te geloven. Ze zou het weten als hij dood zou zijn, ze zou het aanvoelen, maar haar band met hem is er nog steeds, dus moet hij wel in leven zijn. Geholpen door de erfenis van haar ouders, en haar bereidwillige oom en tante, begint ze een zoektocht die steeds meer haar hoop voedt.

Un long dimanche de fiançailles is een Franse romantische oorlogsfilm van Jean-Pierre Jeunet, gebaseerd op de gelijknamige roman van Sébastien Japrisot (1991). De film won vijf Césars, werd genomineerd voor twee Oscars én de BAFTA voor beste niet-Engelstalige film. De hoofdrollen zijn weggelegd voor een topcast met o.a. Audrey Tautou, Gaspard Ulliel, Jodie Foster, Marion Cotillard en Dominique Pinon.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Cinématinee is een organisatie van de cultuurdienst, dienstencentrum De Bolster, het cultuurcentrum, vtbKultuur, Davidsfonds en de seniorenadviesraad.

Voor een zitje betaal je 4 euro, inclusief een drankje.

De grote kwaliteit van Un long dimanche de fiançailles is de vanzelfsprekendheid waarmee uitersten aan elkaar worden geknoopt. De helse werkelijkheid van de loopgraven vloeit over in het juichende geluk van een prille liefde, dat binnen een paar tellen weer plaats kan maken voor de bezetenheid van een getourmenteerd hart. Volkskrant****

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€4,00
+60€4,00
-26 / abo / groep€4,00