vrijdag

01.04.2022

20:15

Podium - Klassiek

Trio Alba

F. Schubert, F. Cerha, B. Smetana

Jeugdige energie, speelsheid en passie gebaseerd op diepgaande kennis van klankwerking en muzikale structuren. Dat zijn de kwaliteiten waarmee je het Weense Trio Alba, opgericht in 2008, het best kan omschrijven.

Trio Alba is gegroeid en gerijpt dankzij wereldwijde optredens in grote en kleine concertzalen, hun gelauwerde cd-opnames en hun studie aan de gereputeerde Kunstuniversiteit van Graz. Daar hebben de Duitse violiste Livia Sellin, de Oostenrijks-Italiaanse cellist Philipp Comploi en de Chinese pianiste Chengcheng Zhao elkaar gevonden.

Het trio koos de naam alba (Italiaans voor zonsopgang) naar het Zweedse lied ‘Se solen sjunker’, dat Franz Schubert inspireerde voor het tweede deel van zijn Klaviertrio in Es. Dit uitdagende triowerk staat ook op het programma in de Sint-Pieterskerk te Leut en wordt geflankeerd door Smetana’s pianotrio. Smetana schreef dit werk als een manier om de dood van zijn vierjarig dochtertje te verwerken. Dit emotionele werk was ook het eerste grote kamermuziekstuk dat de componist op papier zette.

Bereid je voor op een indrukwekkende nieuwe kennismaking met Trio Alba.

Gelungene Mischung aus Leichtigkeit und Virtuosität. Fono Forum

Extremely lively, expressive, and yet exact, technically perfect - but never inanimate. (…) Even before the intermission, the applause of the visitors of the master-concert was euphoric. Tiroler Tageszeitung

F. Schubert - Klaviertrio in Es D 929
F. Cerha - Nachtstück aus Klaviertrio
B. Smetana - Trio in g Op. 15

Met de steun van Kulturforum Austria 

Livia Sellin: viool - Philipp Comploi: cello - Chengcheng Zhao: piano - foto: Marija Kanizaj

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€12,00
-26€10,00