zondag

28.02.2021

14:00

Podium - Familie

Tout Petit

Drrraai (vanaf 3 jaar)

Bestel nu je tickets via onze wachtlijst. Ze worden geactiveerd zodra dit evenement zeker kan plaatsvinden.

In Drrraai gaat alles aan het draaien: de dansers, het decor, zelfs de muziek kolkt door de ruimte en zoekt de poëzie in een herhalend patroon. Dans, muziek en geluid nemen je mee in een virtuoos spel van circulaire bewegingen. Het publiek zit in de installatie en wordt zo medespeler.

Als je aan een kind vraagt om te dansen, is de kans groot dat het rond zijn eigen as draait. Dit was het uitgangspunt voor de nieuwe productie van choreografen / dansers Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland. De circulaire beweging is een fundamentele beweging in de dans en in de wereld. Waar de cirkel eindigt, begint hij weer. Door deze onvatbaarheid wordt de cirkel fascinerend. Als in een perpetuum mobile kunnen gedachten en lichamen blijven doordraaien.

Drraai is na Kom mee, Leon!, Schots en scheef en het tweeluik licht! en luid de vijfde creatie van het Limburgse Tout Petit, dat een danstaal ontwikkelt, die zowel een jong als een volwassen publiek prikkelt, fascineert en uitdaagt.

Een voorsmaakje: https://vimeo.com/478393929

Plezierig stoeien met cirkels, bogen en spiralen. Theaterkrant
Recensie Theaterkrant doorTuur Devens

choreografie en dans: Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland - compositie en muziek: Koen Brouwers - scenografie: Erki De Vries - bewegingsadvies en dramaturgie: Iñaki Azpillaga - lichtontwerp: Harry Cole - productiemedewerker: Steve Van Roy - productie: tout petit - coproductie HET LAB - met steun van kunstencentrum STUK, cultuurcentrum Hasselt en C-TAKT - foto: Kurt Van der Elst

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€8,00
abo / groep€7,00
-12€6,00