dinsdag

27.11.2018

14:00

Podium - Film

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - Cinématinee Cinématinee

Martin McDonagh - 2017

Nadat er maanden verstreken zijn in de gruwelijke moordzaak van haar dochter zonder dat de dader gevonden werd, neemt Mildred Hayes (Frances McDormand) een gedurfde beslissing. Ze huurt drie grote aanplakborden (billboards) langs de hoofdbaan naar haar stad, met daarop de controversiële boodschap Verkracht terwijl stervende - En nog steeds geen arrestaties - Hoe komt dat, chef Willoughby?. De lokale bevolking en vooral de racistische en incompetente agent Jason Dixon (Sam Rockwell) storen aan haar actie.

Deze bijzonder innemende en meeslepende film is gefundeerd op voortdurend wisselende standpunten, met personages die vanuit hun veronderstelling iets juist te doen, net gigantische fouten maken en daarbij een speelbal worden van het sardonische toeval. Regisseur McDonagh puurt er een veelgelaagde beschouwing over schuld en boete uit.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri werd meer dan terecht overladen met prijzen, o.a. twee Oscars voor de grandioze Frances McDormand en onvergetelijke Sam Rockwell, vier Golden Globes en vijf BAFTA’s. Mis deze cinemaparel niet!

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Cinématinee is een organisatie van de cultuurdienst, dienstencentrum De Bolster, het cultuurcentrum, vtbKultuur, Davidsfonds en de seniorenadviesraad.

Voor een zitje betaal je 4 euro, inclusief een drankje.

Een hilarisch feest van scherpe dialogen dat je tot tranen toe beweegt én aan het denken zet. De Morgen*****

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri verdiende elke Globe die hij won en gaat zonder twijfel tot de beste films van het jaar behoren. Overslaan is geen optie. Filmtotaal*****

Francis McDormand schittert als actievoerende, rouwende moeder in een gitzwarte geweldskomedie van de regisseur van In Bruges. NRC****

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€4,00
+60€4,00
-26 / abo / groep€4,00