woensdag

27.02.2019

20:15

Podium - Theater

Theater Malpertuis

Beginners (R. Carver)

Als kind kon je wel eens het gevoel hebben dat het leven nog moest beginnen. Dat er op een bepaalde dag een gordijn zou opengaan, waarachter zich dan het werkelijke leven zou afspelen. Zo voelen de personages in het universum van de Amerikaanse schrijver Raymond Carver zich nog altijd. Ze zijn vastgelopen in patronen, relationele routines en begraven dromen. Regisseur Robert Altman maakte al een bewerking van Carvers kortverhalen in de bekende film Shortcuts.

Nu gaan theaterregisseur Piet Arfeuille - je kent hem van de productie GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder (2016) - en de gelauwerde cineaste Nathalie Teirlinck (Le Passé Devant Nous) in Beginners aan de slag met vijf van Carvers kortverhalen die ze met elkaar verweven. Theater en cinema ontmoeten elkaar hier. Theater gebaseerd op filmische principes zonder het gebruik van maar één camera. Arfeuille en Teirlinck delen een fascinatie voor het menselijk gedrag en het spanningsveld tussen het gedrag en wat er wordt gezegd.

Met een indrukwekkende 10-koppige cast belooft Beginners een spannende visuele theatervoorstelling te worden.

Gratis inleiding om 19.30 uur

met: Katelijne Verbeke, Els Olaerts, Karlijn Sileghem, Stefan Perceval, Frans Van der Aa, Vincent Van Sande, Lien Wildemeersch, Tim Taveirne en Naomi Van Der Horst - tekst: naar het werk van Raymond Carver - bewerking & regie: Piet Arfeuille en Nathalie Teirlinck - vormgeving: Amber Vandenhoeck (Peeping Tom) - soundscape: Streamer (Gary Shepherd) - coproductie: De Grote Post Oostende

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
+60€16,00
-26 / abo / groep€15,00