woensdag

14.11.2018

19:00

Podium - Familie

Theater Antigone & Theater Artemis

Woestzoeker (vanaf 8 jaar)

In het begin viel het wel mee. Toen waren het alleen nog maar onze spulletjes die kleiner en kleiner werden. De tafel. De stoel. De televisie. Het bed waarin we sliepen. En even later ook alle lampen, zo klein dat ze amper nog licht gaven en iedereen dus tegen elkaar begon aan te botsen. Toen kregen we er wel echt genoeg van. En ja, toen plots ook papa en mama een heel stevig stukje gekrompen waren ... tóen was het hek helemaal van de dam.

Woestzoeker is een bitterzoete maar vrolijk van de pot gerukte voorstelling over hoe een groeiende sociale ongelijkheid nu ook het onderwijs begint aan te tasten. Een bende losgeslagen detectives trekt hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand, van wie iedereen zegt dat hij niet te kloppen is.

Raven Ruëll: Vaders en moeders werken zich compleet te pletter maar blijven krimpen, zo hard dat ze op een dag met het blote oog niet meer te zien zijn, en ik alleen maar kan denken: Wat nu?

Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil (2014) (eveneens i.s.m. Dienst Onderwijs & Educatie) is Woestzoeker opnieuw een lofzang op het roekeloze en losbandige kind dat naarstig tegen de stroom in zwemt. Want tegen de stroom in heeft wel zin.

Na de voorstelling is er een vormingsmoment over Leven in armoede.

 i.s.m. Dienst Onderwijs & Educatie

Over Bekdichtzitstil:
Soms ben je helemaal sprakeloos na een voorstelling. Theaterkrant*****

Over-het-Leven / inleefboek armoede: Anneleen Stollman en Wendy Valijs namen deel aan een inleefweek in armoede. Gegrepen door deze ervaring zochten ze mensen in armoede op en schreven een boek over hun getuigenissen. Na de voorstelling praten ze over deze ervaring. Deelname is gratis, maar inschrijven via huisvanhetkind@maasmechelen.be noodzakelijk. Meer info: 089/76 98 84 of wendy.maesen@maasmechelen.be

spel: Dries Notelteirs, Sophie Warnant en 1 acteur - tekst: Raven Ruëll, Jan Sobrie - regie: Raven Ruëll - productie: Theater Antigone en Theater Artemis - foto: Nicolas Marichal

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur19:00
Prijs€6,00
+60€6,00
-26 / abo / groep€6,00
-12€6,00