dinsdag

03.03.2020

14:00

Podium - Film

The Second Best Exotic Marigold Hotel - Cinématinee Cinématinee

John Madden, 2015

In 2012 werd de bitterzoete reiskomedie The Best Exotic Marigold Hotel van regisseur John Madden een zogenaamde 'surprise hit'. We volgden zeven gepensioneerde Britten die zich laten verleiden door de reclame van het pas gerestaureerde Marigold Hotel in Jaipur, India.

Ook in onze reeks Cinématinee wist de film vorig seizoen veel belangstelling te wekken. Het ongebreidelde succes leidde in 2015 tot de sequel The Second Best Exotic Marigold Hotel. Opzet van het verhaal: de zeer enthousiaste en steevast optimistische manager Sonny Kapoor wil een tweede hotel openen. Terwijl de oude en nieuwe gasten hun eigen problemen en plannen hebben, is Sonny druk in de weer met het plannen van zijn traditionele Indiase bruiloft met zijn geliefde Sunaina.

Voor het vervolg op The Best Exotic Marigold Hotel kan regisseur John Madden opnieuw grotendeels rekenen op dezelfde sterke cast met de fantastische Judi Dench (M in James Bond), Maggie Smith (Harry Potter), Bill Nighy (Pirates of the Caribbean) en Dev Patel (Slumdog Millionaire). Nieuwkomer is Richard Gere in de rol van Guy Chambers, een Amerikaanse would- be-auteur, die zijn intrek neemt in het Marigold Hotel om een boek te schrijven over 'ouder worden'.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

Wie zich amuseerde bij de vorige film, zal ook na het muzikale slotnummer van deze feelgoodmovie met een glimlach naar buiten komen. Nu.nl

Organisatie: CC en Cultuurdienst i.s.m. dienstencentrum De Bolster, vtbKutuur, Davidsfonds en de seniorenadviesraad.

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00