woensdag

16.01.2019

14:00

Podium - Film

The Post - Cinématinee

Steven Spielberg - 2017

Voor de verfilming van dit bijzonder spannende waargebeurde verhaal zijn regisseur Steven Spielberg, Tom Hanks en Meryl Streep ‘a match made in heaven’. Centraal staat de onthulling van de Pentagon Papers in 1971. De geheime overheidsdocumenten, waaruit bleek dat de Verenigde Staten onder valse voorwendselen aan de oorlog in Vietnam waren begonnen, kwamen toen dankzij een moedige klokkenluider bij tientallen nieuwsorganisaties in de VS terecht. Het nieuws sloeg in als een bom!

Katharine Graham (Meryl Streep), Amerika’s eerste vrouwelijke krantenuitgever van The Washington Post, stelt samen met haar hoofdredacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) alles in het werk om de documenten te publiceren. The Post is het meeslepende verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen beiden.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Cinématinee is een organisatie van de cultuurdienst, dienstencentrum De Bolster, het cultuurcentrum, vtbKultuur, Davidsfonds en de seniorenadviesraad.

Voor een zitje betaal je 4 euro, inclusief een drankje.

Een stoffige krantenredactie wordt de spannendste plek ter wereld in het brandend actuele The Post. Met sprekend gemak puurt Steven Spielberg een razend entertainende thriller uit potentieel kurkdroge materie. De Morgen****

Meryl Streep speelt een ijzersterke transformerende rol in de fijne krantenfilm The Post. De Volkskrant****

Het is werkelijk ongelooflijk hoe Spielberg een twintigtal personages op een heldere manier weet uit te diepen en ze met een enorme zwierigheid door het verhaal loodst. Vertigo Web

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€4,00
abo / groep€4,00
-26€4,00