woensdag

03.10.2018

14:00

Podium - Film

The Leisure Seeker - Cinématinee Cinématinee

Paolo Virzì - 2017

Ella en John zijn al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd. Hij is een verstrooide professor maar nog goed te been, zij is fragiel maar heeft nog veel pit. Dan slaat het noodlot toe en worden beiden ernstig ziek. Ella en John besluiten de zorg van hun artsen en hun volwassen kinderen te ontvluchten door nog een laatste keer op reis te gaan. Met hun vintage camper, de Leisure Seeker, vertrekken ze op een roadtrip van Boston naar Key West in Florida. Ze (her-)beleven tijdens deze tragikomische roadtrip hun passie en liefde voor het leven en voor elkaar een laatste keer zéér intens.

The Leisure Seeker is de eerste Engelstalige productie van de Italiaanse regisseur Paolo Virzì, die eerder het betoverende La pazza gioia maakte. Het scenario is gebaseerd op de gelijknamige roman van Michael Zadoorian (2009). Klassebakken Helen Mirren en Donald Sutherland acteren de sterren van de hemel in dit ontroerende en intieme seniorenverhaal.

The Leisure Seeker wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Cinématinee is een organisatie van de cultuurdienst, dienstencentrum De Bolster, het cultuurcentrum, vtbKultuur, Davidsfonds en de seniorenadviesraad.

Voor een zitje betaal je 4 euro, inclusief een drankje.

Alle grappen ten spijt gaat Virzì de harde realiteit van alzheimer niet uit de weg. Echt donker laat hij het nooit worden (…) maar er is ruimte genoeg om de boosheid en frustratie te tonen die Ella ervaart wanneer haar man weer eens vergeten is wie ze is. Lachen zult u, huilen ook. De Morgen***

Helen Mirren en Donald Sutherland vormen een hartverwarmend geriatrisch liefdesduo op roadtrip in The Leisure Seeker. NRC***

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€4,00
+60€4,00
-26 / abo / groep€4,00