woensdag

25.03.2020

14:00

Podium - Film

The Children Act - Cinématinee Cinématinee

Richard Eyre, 2018

Fiona Maye, gespeeld door Oscarwinnares Emma Thompson, is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof, waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken in het complexe familierecht. De hoge werkdruk eist echter zijn tol op haar privéleven. Wanneer haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehova’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp. Fiona moet beslissen of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of recht heeft op vrije wilsbeschikking. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

The Children Act van regisseur Richard Eyre is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan, die ook het scenario schreef voor de film. De andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Stanley Tucci en Fionn Whitehead, die we kennen uit Dunkirk.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

Emma Thompson laat weer eens zien dat ze tot de besten behoort (...) McEwan maakt de morele dilemma’s volledig helder en invoelbaar (...) Thompson zet een afgewogen, intelligente rol neer, subtiel en verpletterend tegelijk. De Volkskrant ****

Emma Thompson lijkt in de wieg gelegd voor de gelaagde rol van rechter Maye (...) jong talent Fionn Whitehead geeft Emma Thompson uitstekend tegenspel. De Telegraaf ***

Organisatie: CC en Cultuurdienst i.s.m. dienstencentrum De Bolster, vtbKutuur, Davidsfonds en de seniorenadviesraad.

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00