vrijdag

11.02.2022

20:15

Podium - Klassiek, Podium - Concert

Sonico

Piazzolla & Rovira: The Edge of Tango

Dit seizoen brengt het Brusselse tango-ensemble Sonico, met de nieuwe plaat Piazzolla - Rovira: The Edge of Tango, op unieke wijze hulde aan de 100ste verjaardag van Astor Piazzolla (1921-1992). Piazzolla was immers niet de enige pionier van de nieuwe baanbrekende tangobenadering en Sonico biedt graag een bredere invalshoek via de revolutionaire composities van Eduardo Rovira (1925 -1980).

De titel voor dit dubbelportret is niet lukraak gekozen. Astor Piazzolla en Eduardo Rovira worden gewoonlijk voorgesteld als de twee voortrekkers van de tango nuevo. Er wordt vaak beweerd dat er een zekere rivaliteit tussen hen heerste en oeverloos werd gediscussieerd over wie van beiden de eerste was die de tango moderniseerde. Historisch gesproken werd de belangrijke aanzet tot de uitbouw van moderne tango in 1955 gegeven door Piazzolla met zijn Octeto Buenos Aires. Het jaar daarop sloot Rovira zich aan bij het Octeto La Plata, maar hij liet met dit orkest geen opnames achter.

In Sonico’s nieuwste album wordt voor de eerste keer de muziek van beide octetten die de weg vrijmaakten voor de vernieuwing van de tangomuziek, naast elkaar geplaatst.

Sonico werd door de Argentijnse pers inmiddels bejubeld als ‘de redder van de tango nuevo’. De groep werd voor zijn twee eerdere albums en door zijn Zuid-Amerikaanse tournees in de magazines Billboard en Rolling Stone gecatalogeerd in de top 10 van meest essentiële hedendaagse tango-ensembles.

Waan u voor een avond in Argentië met dit feestelijke programma.

Lysandre Donoso en Carmela Delgado: bandoneon - Stephen Meyer en Daniel Hurtado Jimenez: viool - Oscar Quiñonez : altviool - Guillaume Lagravière: cello - Camilo Córdoba: gitaar - Ariel Eberstein: contrabas - Ivo De Greef: piano - foto: Griet De Cort

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€12,00
-26€10,00