woensdag

07.03.2018

20:15

Podium - Klassiek

Sofya Melikyan

PROGRAMMAWIJZIGING | Pianosolo: P. Tchaikovksy, K. Vardapet, A. Babadjanian, A. Aroutunian, S. Rachmaninov

De van oorsprong Armeense pianiste Sofya Melikyan is voor het eerst te gast in onze kamermuziekreeks. Ze begon op 5-jarige leeftijd piano te studeren aan de Tchaikovsky Academie in haar geboortestad Yerevan. Onder haar leermeesters kon ze op grote namen als Joaquín Soriano, Brigitte Engerer, Solomon Mikowsky, François-René Duchâble, Menahem Pressler en Horacio Gutiérrez rekenen. Alom gekend en geprezen, speelt Sofya Melikyan overal in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Cuba, China, Japan, Australië en nu eindelijk ook in Leut.

Sofya Melikyan is geroemd om haar lyrische en poëtische interpretaties van het pianorepertoire. Haar bijzondere muzikaliteit en uiterst fijngevoelige omgang met de piano staan haar toe de muzikale kern en het hart van een compositie te doorgronden en tot uiting te brengen. Haar relatie tot de muziek is zo sterk, dat ze geen enkele toehoorder onbewogen laat. Het pianospel van Sofya Melikyan getuigt van virtuositeit en talent, maar vooral ook van een overweldigende energie en passie. Haar prestaties werden dan ook in meerdere belangrijke internationale pianowedstrijden opgemerkt en beloond.

In Maasmechelen debuteert ze met een Russisch-Armeens programma naast de prettige karakterstukken van Tchaikovsky en brengt ze een ode aan één der grootste Armeense componisten, Arno Babadjanian. Tenslotte bouwt ze met de variaties van Rachmaninov een klinkende kathedraal, van de steunpilaren tot het allerfijnste gebeitelde kantwerk. U mag zich verwachten aan een opwindende kennismaking.

PROGRAMMAWIJZIGING

P. I. Tchaikovsky - Les Saisons, Op. 37a
K. Vardapet - 5 Dances
A. Babadjanian - Poem
A. Aroutunian - 3 Musical Pictures
S. Rachmaninov - 2 Musical Moments, Op. 16 nr. 3 en nr. 4

Sofya Melikyan: piano - foto: Rafael Martorell

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€13,00
-26€11,00