vrijdag

28.09.2018

20:15

Podium - Concert

Sioen

Plays Graceland

Graceland, uitgebracht in 1986, is ongetwijfeld één van de grote vernieuwende platen van de twintigste eeuw en staat niet voor niets bij velen in de Top 10 van beste album ooit. Op dit legendarische album combineerde Paul Simon moeiteloos zijn muzikale genie met dat van verschillende Zuid-Afrikaanse topmuzikanten. Deze wonderlijke muziek vol Afrikaanse grooves en upbeat ritmes leverde hem, naast heel wat politieke controverse - de apartheid tierde nog welig - ook zijn meest succesvolle soloplaat op.

Meer dan 20 jaar later reisde singer-songwriter Sioen naar het land van gospel en Nelson Mandela en nam er het album Calling Up Soweto op, toevallig in dezelfde studio waar Graceland werd ingeblikt. Niet veel later kwam de vraag van Festival van Vlaanderen om het volledige album te vertolken. Het concert werd laaiend enthousiast onthaald. Het Nieuwsblad kopte: ‘Zuid-Afrika was nog nooit zo dichtbij’. En voor Sioen was het een droom die werkelijkheid werd.

Benieuwd hoe legendarische hits als Homeless, The Boy in the Bubble en Diamonds on the Soles of her Shoes vandaag klinken? Sioen Plays Graceland is een niet te missen concert én de perfecte opener van het nieuwe seizoen in de schouwburg. Welkom!

 

Frederik Sioen: stem, gitaar - Tom Goethals: gitaar - Jan Roelkens: toetsen - PJ Seaux: basgitaar - Pieter De Wilde: drums - Rony Verbiest: accordeon, saxofoon, klarinet, mondharmonica - Stella Khumalo, Duduzile Majola, Vuyo Tshuma, Vus'umuzi Nhlapo: backing vocals - N'Faly Kouyaté: Afrikaanse percussie - foto: Nick Proot

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€18,00
+60€17,00
-26 / abo / groep€16,00