zondag

18.10.2020

17:00

Podium - Klassiek

Scherzi Musicali

Stabat Mater - G. B. Pergolesi (GEANNULEERD)

Helaas moeten we het concert van Scherzi Musicali op 18/10 om 17u en 20u15 annuleren. De artiesten zijn niet in de mogelijkheid om naar Maasmechelen af te reizen om een concert te spelen. Tickets worden terugbetaald. Tickethouders worden via mail gecontacteerd.

Het Stabat Mater van Pergolesi is een van de mooiste werken uit de religieuze klassieke muziek. Huilend stond de moeder aan de voet van het kruis, waaraan haar zoon te sterven hing. Zo luidt de beginregel van het gedicht, geschreven ter ere van de Heilige Maria. Het werk, destijds besteld als vervanging van het gelijknamige stuk van Scarlatti, werd snel bekend en geliefd in heel Europa (zelfs J.S. Bach heeft het bewerkt) en groeide uit tot het meest gekopieerde en gedrukte werk van de 18de eeuw. De originele maar typisch Napolitaanse triobezetting werd voorzien van een instrumentale altpartij.

Het Belgische Scherzi Musicali onder leiding van Nicolas Achten is in zijn meer dan tienjarig bestaan uitgegroeid tot een bekende naam in de wereld van de oude muziek. Het ensemble bestaat uit jonge zangers en instrumentalisten, die in diverse bezettingen de oude uitvoeringspraktijk met groot plezier (her-)ontdekken. Of het nu gaat om ongekende werken of stukken uit het grote repertoire, Scherzi Musicali tracht de muziek steeds te benaderen vanuit een gedegen musicologisch onderzoek.

Kom genieten van het wondermooie Stabat Mater van Pergolesi!

Nicolas Achten en zijn Belgisch collectief delen een deugd die niet onderwezen, gecultiveerd of snel verloren kan worden: fraîcheur. Diapason Magazine

G. B. Pergolesi - Stabat Mater

Deze activiteit werd afgelopen seizoen noodgedwongen geannuleerd omwille van COVID-19 en verplaatst naar deze datum.

Dit concert speelt om 17u en 20u15.

Nicolas Achten: bariton, harp, klavecimbel - Wei-Lian Huang: sopraan - Leandro Marziotte: contratenor - Stephanie Pfister: viool - Jasmine Eudeline: viool - Valentin Bajou: cello - Philippe Grisvard: orgel en klacimbel - Solmund Nystabakk: aartsluit - foto: Noah Shaye

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur17:00
Prijs€20,00
abo / groep€18,00
-26€10,00