dinsdag

04.12.2018

20:15

Podium - Theater, Lezingen - Venster op de Wereld

Rudi Vranckx, Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam, Serge Feys Venster op de wereld

Vriend of Vijand

En tegen over elkaar
Twee mannen in het veld
Wie het eerste steekt die leeft
Maar allebei sowieso een held

Bram Vermeulen

Bram Vermeulen was gefascineerd door de Eerste Wereldoorlog en de uitputtingsslag rond Ieper. De loopgraven, de bunkers, het helse lawaai, … maar ook de vrede en de heropbouw inspireerden hem mateloos bij het schrijven van de theatervoorstelling Mannen Maken Oorlog. In opdracht van het In Flanders Fields Museum (Ieper) nam Bram Vermeulen in 2000 de cd Oorlog Aan Den Oorlog op.

Bram ging ervanuit dat de mens niet zonder oorlog kan en er geen vrede kan bestaan zolang er mensen zijn. Door deze fascinatie behandelde hij de oorlog op een heel bijzondere manier. Hij schreef over zijn ervaringen, belevingen en zienswijzen in prachtige liedjes en composities.

Dochter Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam (Frank Boeijenband) en Serge Feys (Arno/TC Matic) bewerkten de voorstelling en cd van Bram Vermeulen tot een nieuwe beklijvende productie, die aantoont dat zijn muziek wondermooi en nog steeds heel relevant is. Oorlogsverslaggever Rudi Vranckx verweeft zijn persoonlijke oorlogservaringen en unieke oorlogsbeelden tussen de pakkende songs.

 

i.s.m. Dienst Erfgoed

met: Rudi Vranckx, Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam, Serge Feys - i.s.m. CC De Grote Post Oostende - foto Bram Vermeulen:  New World Order

 

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€18,00
+60€17,00
-26 / abo / groep€15,00