woensdag

03.10.2018

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld

Ruben Weytjens - Venster op de Wereld

Klimaatverandering en gevolgen voor mens en biodiversiteit

Global warming is een gevoelig en moeilijk thema, waarin veel tegenstrijdige berichten tot verwarring, scepsis of zelfs ontkenning leiden. Wat is het verschil tussen weer en klimaat? Hoe weten we dat ons klimaat verandert? Wat zijn hiervan de oorzaken? Welke gevolgen zien we hiervan, wereldwijd maar ook bij ons? Bewust of onbewust? En aan welke gevolgen mogen we ons de volgende jaren nog verwachten? Kunnen we er zelf iets aan doen? Welke zijn de alternatieve energiebronnen die we kunnen benutten, niet alleen nu, maar ook na verdere technologische ontwikkelingen in de toekomst?

Ruben Weytjens, 40 jaar en van opleiding ingenieur, is een immens populaire Limburgse weerman. Zijn website (die op piekmomenten weleens durft te crashen door het grote aantal bezoekers) is het summum voor iedereen die de meest recente informatie wil sprokkelen over het weer in de Lage Landen. Tevens uitgerust met bliksemdetectoren, buienradars, satellietbeelden, weermodellen en ontelbare foto’s van de sneeuw in zijn geliefde Lapland.

Tijdens deze lezing schept Ruben Weytjens een duidelijk en objectief beeld van de feiten.

organisatie: CC, Vormingplus Limburg i.s.m. vtbKultuur, De Bolster, Davidsfonds Maasmechelen en de bibliotheek

Deze lezing kadert in de lezingenreeks Het klimaat verandert, fake news? bestaande uit 2 lezingen (woensdag 3 en woensdag 10 oktober) en een bezoek aan Ecotron en Connecterra (met introductie in het cultuurcentrum) op zaterdag 13 oktober.

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€9,00
abo / groep€9,00
-26€9,00