vrijdag

19.10.2018

20:15

Podium - Cabaret & Comedy

Raf Walschaerts

Biecht

Een half leven al speelt Raf Walschaerts bij Kommil Foo. Nu schittert hij alleen op de scène. Je zag hem in CC Maasmechelen in 2014 solo aan het werk in zijn met sterren overladen voorstelling Jongen toch, waarin hij het publiek meenam in zijn jeugdherinneringen en het onderdompelde in een fluwelen nostalgie.

Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs, meer heeft Raf Walschaerts niet nodig. Moedig in zijn opzet: niks in de handen, niks in de mouwen. Hilarisch, absurd, ontroerend eerlijk en scherp.

Maar vergis je niet. De waarheid eist haar plek op. Altijd. Ook al zet hij zich schrap, weert hij zich als een duivel in een wijwatervat, houdt hij krampachtig de schijn hoog … Tevergeefs. Een bres in zijn verdediging. De bolster op barsten. En dan plots … staat hij daar open en bloot. Een keizer zonder kleren. Een sterveling. Nietig. Weerloos. Al te menselijk:Biecht.

 

Meer dan ooit kijkt hij het leven én de dood recht in de ogen. De Standaard****
Raf Walschaerts beklijft en ontroert … De Morgen****
Er staat uitsluitend pure klasse op het toneel. Knack***

biecht-promotrailer-low.mp4

Recensie De Standaard

spel en tekst: Raf Walschaerts - regie: Walter Janssens - productie: Caroline Lanoye - technische coördinatie: Koen Bellens - foto: Lieven Dirckx

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€18,00
abo / groep€17,00
-26€16,00