woensdag

20.03.2019

20:15

Podium - Klassiek

Quatuor Ebène

L. Van Beethoven, J. Brahms

Exclusief concert!

Quatuor Ebène wint Frankfurt Music Prize 2019!

Het Quatuor Ebène wordt vandaag de dag als één van de beste strijkkwartetten beschouwd. Technische perfectie gaat hand in hand met een nog steeds jeugdig enthousiasme. Na een indrukwekkende doortocht van Quatuor Ebène in 2017 nodigen we het kwartet graag opnieuw uit met een intrigerend programma rond Beethoven en Brahms als voorbereiding op het Beethovenjaar 2020. We worden op een strijkkwartet uit de vroege periode van Beethoven getrakteerd en op één van de zogenaamde Razumovskykwartetten.

Concerten van het Quatuor Ebène worden gekenmerkt door een aanpak die zowel charismatisch, direct, verfrissend als authentiek is. Het wordt opnieuw uitkijken naar de komst van één van de allergrootste strijkkwartetten van dit moment. Het kwartet speelt slechts vier concerten in de Benelux en koos ervoor om halt te houden in de Sint-Pieterskerk te Leut. Eén van de hoogtepunten van het seizoen!

L. van Beethoven - Strijkkwartet F-Dur Op. 18/1
J. Brahms - Strijkkwartet nr. 1 c-moll Op. 51/1
L. van Beethoven - Strijkkwartet F-Dur op. 59/1

Pierre Colombet: viool - Gabriel Le Magadure: viool - Marie Chilemme: altviool - Raphaël Merlin: cello - foto: Julien Mignot

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€19,00
-26€18,00