vrijdag

10.12.2021

20:15

Podium - Klassiek

Quatuor Ébène

F. Haydn, L. Janáček en R. Schumann

Voor dit evenement heb je een Covid Safe Ticket (CST) nodig. Meer info over CST kan je hier nalezen.

In de afgelopen twee decennia heeft het Franse Quatuor Ébène het publiek in vervoering gebracht met uitvoeringen gaande van een complete Beethovencyclus tot uitstapjes naar de jazz. Concerten van het ensemble worden gekenmerkt door een aanpak die zowel charismatisch, direct, verfrissend als authentiek is. Het wordt opnieuw uitkijken naar de komst van één van de allergrootste strijkkwartetten van dit moment.

Dit seizoen staan er kwartetten van Haydn, Janáček en Schumann op het programma. Liefde en jaloezie voedden het ontstaan van Janáčeks Kreutzersonate. Robert Schumann schreef zijn oeuvre volgens een vastomlijnd plan. Componeerde hij in 1840-1841 vrijwel uitsluitend liederen, dan is 1842 in zijn biografie synoniem voor kamermuziek. De Duitse componist beet de spits af met zijn drie kwartetten Op. 41, waarvan Quatuor Ébène voor ons het tweede speelt. Haydn heeft zijn bijnaam als Vader van het strijkkwartet te danken aan zijn Op. 20 kwartetten, waarvan het vierde ongetwijfeld het meest populaire is.

We zijn verheugd dit topensemble opnieuw te mogen verwelkomen in de Sint-Pieterskerk te Leut.

J. Haydn - strijkkwartet in D Hob.III: 34 Op. 20/4
L. Janáček - strijkkwartet nr. 1 Kreutzersonate
R. Schumann - strijkkwartet in F Op. 41/2

Pierre Colombet: viool - Gabriel Le Magadure: viool - Marie Chilemme: altviool - Raphaël Merlin: cello - foto: Julien Mignot

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€16,00
-26€10,00