donderdag

16.05.2019

20:15

Podium - Klassiek

Quatuor Akilone

W. A. Mozart, A. Berg

We maakten een eerste keer kennis met Quatuor Akilone in december 2016. Als Laureaat van de 8ste Internationale Wedstrijd voor Strijkkwartet Bordeaux 2016 kreeg het kwartet een podiumkans in de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen. Het onberispelijke samenspel en de speelvreugde lieten grote indruk na.

Quatuor Akilone startte in 2011 in Parijs, toen vier even gevoelige als uitgesproken persoonlijkheden elkaar ontmoetten. Erkend om zijn doorvoelde en poëtische visie op de werken verdedigt Quatuor Akilone met muzikaliteit, intelligentie en fantasie het uitgebreide repertoire voor strijkkwartet.

Op het programma staan drie voortreffelijke strijkkwartetten van twee Weense componisten, Mozart en Berg. Hoewel Alban Berg een nieuwe richting zoekt in het begin van de 20ste eeuw en losbreekt uit de tonaliteit, is hij tegelijkertijd ook stevig verankerd in de grote Weense strijkkwartettraditie, zoals Mozart het hem heeft voorgedaan. Bergs strijkkwartet bestaat uit twee delen en is uitermate lyrisch en intens expressief.

Laat je opnieuw overdonderen door het magische samenspel van deze vier jonge musici. Tevens een prachtig slotconcert van het seizoen.

W. A. Mozart - Strijkkwartet nr. 2 KV 155
A. Berg - Strijkkwartet Op. 3
W. A. Mozart - Strijkkwartet Nr. 19 KV 465 Dissonances

Emeline Conce: viool - Elise De-Bendelac: viool - Louise Desjardin: altviool - Lucie Mercat: cello - foto: Natacha Colmez-Collard

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€15,00
-26€13,00