vrijdag

20.05.2022

19:30

Podium - Klassiek

Pieter Wispelwey

J.S. Bach - Cellosuites (Nieuwe datum)

Nieuwe datum: het concert wordt verplaatst van 11.03 naar 20.05. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. 

De zes suites voor cello solo van Johann Sebastian Bach behoren tegenwoordig tot de grootste werken die geschreven zijn voor het instrument. Elke suite heeft een totaal eigen karakter. Tot 1900 waren de stukken vrij onbekend. De beroemde cellist Pablo Casals was één van de eersten die de stukken instudeerde en opnam. Pieter Wispelwey zette Bachs Cellosuites maar liefst drie keer op cd, altijd met een frisse blik, altijd op een sleutelmoment in zijn carrière.

Pieter Wispelwey behoort tot de eerste generatie cellisten die zowel de moderne als de barokcello meester zijn. Met zijn gevoel voor stijl, gecombineerd met zijn authentieke interpretatie en een fenomenale techniek won hij de harten van pers en publiek. Zijn Bachmarathon, waarbij hij in één concert de suites van Bach uitvoert, behoort tot de absolute wereldtop. Wispelwey was reeds meerdere keren te gast in de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen, als solist maar ook in het gezelschap van andere muzikanten. Het is ondertussen alweer meer dan 10 jaar geleden dat hij de cellosuites van Bach integraal bij ons op het podium bracht. Hoog tijd om hem opnieuw uit te nodigen.

Bachs cellosuites intrigeren al zo’n 300 jaar. Pieter Wispelwey voert ze alle zes op één avond uit: een niet te missen krachttoer!

J.S. Bach - Eerste suite in G, BWV 1007, Tweede suite in d, BWV 1008, Derde suite in C, BWV 1009, Vierde suite in Es, BWV 1010, Vijfde suite in c, BWV 1011, Zesde suite in D, BWV 1012

Pieter Wispelwey: cello - foto: Caroline Sikkink

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur19:30
Prijs€20,00
abo / groep€16,00
-26€10,00