vrijdag

09.11.2018

20:15

Podium - Klassiek

Oxalys

Programmawijziging! G. Antoine, F. de Bourguignon, A. Huybrechts, J. Jongen

CC Maasmechelen werkt voor dit concert samen met het Nederlandse Festival Vocallis, dat op verschillende locaties in Zuid-Limburg concerten programmeert met als thema Oorlog, Vrede, Vrijheid. Naast de concerten met internationaal gerenommeerde zangers en musici geeft Festival Vocallis ruim aandacht aan jong toptalent op het gebied van klassieke zang en liedkunst.

Voor deze editie keek Festival Vocallis over de landsgrenzen en viel zijn oog op de prachtige Sint-Pieterskerk te Leut. De perfecte locatie voor een heerlijk Belgisch programma dat Oxalys, gekend en geliefd in onze kamermuziekreeks, zal brengen.

De Belgische componist Joseph Jongen blijkt relatief onbekend te zijn, terwijl hij tussen de twee wereldoorlogen grote roem kende in binnen- en buitenland. Jongens liederen, Mélodies voor sopraan en pianokwintet, werden door Oxalys en Lefilliâtre voor het eerst vastgelegd op cd en getuigen van een enorme schoonheid en het grote talent dat de componist in zich droeg. Tijdens deze Belgische concertavond worden de Mélodies geflankeerd door andere pareltjes uit het vergeten Belgische repertoire.

Programmawijziging. Het exacte programma wordt later bekend gemaakt.


G. Antoine - Quatuor Op. 6 in d voor viool, altviool, cello en piano
F. de Bourguignon - Quatre Sérénades voor sopraan, fluit en strijkkwartet
A. Huybrechts - Trio voor fluit, altviool en piano
J. Jongen - 6 Mélodies voor sopraan, strijkkwartet en piano

Oxalys: Shirly Laub: viool - Frédéric d’Ursel: viool - Elisabeth Smalt: altviool - Amy Norrington: cello

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€18,00
+60€18,00
-26 / abo / groep€18,00