vrijdag

06.10.2017

20:15

Podium - Klassiek

Octopus Ensemble o.l.v. Bart Van Reyn

Songs of Nature

Openingsconcert Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen

De grootste troef van het Octopus Ensemble is zijn veelzijdigheid. Met wisselende bezettingen transformeert Octopus van kamerkoor naar symfonisch koor. Het zangrepertoire van Octopus overspant de periode van de laatbarok tot de 21ste eeuw, a capella, maar ook oratoria en symfonische koorwerken. Die laatste gebeuren in samenwerking met de grote Vlaamse en Belgische orkesten, waaronder deFilharmonie, en het Nationaal Orkest van België.

Aan de wieg van Octopus staat Bart Van Reyn, één van de meest gewaardeerde dirigenten van de nieuwe generatie en een graag geziene gast bij tal van internationale topensembles, zoals het Nederlands kamerkoor, het Vlaams Radio Koor, het Deens Radio Koor, Collegium Vocale Gent en het Rundfunkchor Berlin.

Octopus verschijnt in de Sint-Barbarakerk in de hoedanigheid van een veertigkoppig koor en brengt muziek uit de 19de en vroege 20ste eeuw. Het programma is een unieke muzikale ontmoeting met de wonderen van de natuur, een dierbare inspiratiebron van talrijke componisten. Voor Debussy was het ontstaan van de muziek duidelijk innig met de natuur verbonden, hij schreef: La musique est une mathématique mystérieuse dont les éléments participent à l’infini. Ook de liedtekst van Gustav Mahler spreekt boekdelen: Ich lebe allein in meinem Himmel. In meinem Lieben. In meinem Lied!.

C. Saint-Saëns - Les fleurs et les arbres
C. Saint-Saëns - Des pas dans l’allée
C. Debussy - Trois chansons
E. Elgar - O Wild West Wind Op. 53/3
E. Elgar - The Owls Op. 53/4
F. Mendelssohn-Bartholdy - Mailied Op. 41/5
F. Mendelssohn-Bartholdy - Auf dem See Op. 41/6
R. Schumann - Mondnacht, Op. 39/4 (arr. C. Gottwald)
J. Brahms - Drei Gesänge Op. 42
J. Brahms - Fünf Gesäng Op. 104
G. Mahler - Ich bin der Welt abhanden gekommen (arr. C. Gottwald)

Octopus onder leiding van Bart Van Reyn - koor: precieze bezetting wordt later bekend- gemaakt - foto ensemble: Victoriano Moreno

Locatie Sint-Barbarakerk Eisden-Tuinwijk
Aanvangsuur20:15
Prijs€15,00
+60€14,00
-26 / abo / groep€13,00