vrijdag

13.03.2020

20:15

Podium - Concert

Novastar (solo)

Word’s Out Tour met support Geike

Joost Zweegers, beter bekend als Novastar, verkeert in topvorm! Vier jaar na Inside Outside liet Novastar in 2018 een nieuw album op de wereld los. In The Cold Light of Monday werd opgenomen in de herfst en winter in Brighton. Die sfeer schemert door in de songs, die warmte, tederheid en artistieke vrijheid uitstralen.

In 2020 grijpt Novastar terug naar de essentie en gaat Joost Zweegers terug naar zijn roots. Solo spelen is wat hij het liefst doet. Terug naar de schrijfversie, de songs uitgekleed en puur. Zo werden de nummers geschreven, vaak in het diepst van de nacht. Zo komen ze helemaal tot hun recht.

In geen tijd nestelden songs als Home Is Not Home, Holly en Cruel Heart zich op de radiozenders. De liedjes van In The Cold Light of Monday hebben een fluwelen breekbaarheid zoals enkel Joost die kan vatten, het volledige album staat bol van de instant-Novastarklassiekers. Tel daarbij talloze eerdere hits zoals Wrong, Mars Needs Woman, Never Back Down, Because, Caramia en je hebt de top der Belpop gebald in één concert. Prachtige melodieën gaan de schouwburg van CC Maasmechelen doen zinderen, met op het podium slechts een vleugel en een halve cirkel gitaren. The Best Is Yet To Come zingt Joost, en zo is het maar net.

 

Geike – support Novastar op 13 maart 2020

Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic, maar eind 2008 koos ze voor een solocarrière. Met ‘Zoutelande’ feat. de Nederlandse jongens van BLØF deed Geike twee jaar geleden plots hoofden draaien in de muziekwereld. Zes weken stond het nummer op 1 in de Ultratop,103 weken draaide het mee in de Vlaamse top 50 en begin dit jaar werd het nog bekroond met een MIA voor ‘Hit van het Jaar’.

Ondertussen bleef Geike werken aan solomateriaal. Dat bleek een ware zoektocht: tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot ze aan de praat raakte met Joost Zweegers, beter bekend als Novastar. Met deze ontmoeting viel voor Geike plotseling creatief alles op zijn plaats. Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort, die een plek kregen op haar fantastische Engelstalige popplaat: Lost in Time. Je hoorde de bloedmooie singles Off Shore en Lost in Time wellicht al op de radio.

Supernieuws: Geike zal in CC Maasmechelen het voorprogramma verzorgen van Novastar met een set van 30 minuten. Een dubbelconcert om naar uit te kijken

De ontroerendste der belpoppers is terug met een nieuwe plaat. Pakkende songs? Check. Fluwelen melancholie? Yep. De Morgen

Dit is Joost Zweegers op zijn best. Wat zeg ik, beter dan ooit. De revanche is zoet, zijn terugkeer aan de top een feit. Het zal hem niet meevallen dit album nog te overtreffen. OOR

Recensie Dansende Beren

Novastar - Word’s Out - foto: Koen Keppens

Geike  © Isabel Marquez

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€26,00
abo / groep€25,00
-26€20,00