donderdag

06.05.2021

20:15

Podium - Film, Expo - AFF

Notre-Dame du Nil Afrika Filmfestival Maasmechelen 2021

thuisbioscoop

Spijtig genoeg kunnen de activiteiten van het Afrika Filmfestival Limburg - Maasmechelen2021, op de tentoonstelling Bacongo Limburg na, niet fysiek plaatsvinden. We willen je wel de beste film uit ons aanbod, Notre-Dame du Nil, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, digitaal laten beleven. Zet je achterover in je eigen zetel en geniet van deze straffe film.

Rwanda, 1973. Hoog op een heuvel, aan de bron van de Nijl, ligt het prestigieuze katholieke internaat Onze-Lieve-Vrouw van de Nijl. In deze meisjesschool wordt, onder leiding van een Belgische zustercongregatie, de toekomstige elite van het land gevormd.

De meisjes delen dezelfde dromen en twijfels. Maar ook in deze afgeschermde gemeenschap sijpelen de etnische spanningen binnen, spanningen die even later het hele land in vuur en vlam zullen zetten.

Een bloedmooie verfilming van de roman Notre-Dame du Nil van Scholastique Mukasonga, een verhaal over hoe kolonialisme, klassenindeling en economische ongelijkheid een broeihaard van wrok en vooroordelen creëerden die de genocide van 1994 mogelijk maakte.

Praktisch: na betaling ontvang je een link waarmee je de film thuis via VIMEO kan bekijken. De film is via deze link beschikbaar van 6 mei tot en met 8 mei. Je hebt dus 48u de tijd om de film te bekijken.

Ondertiteling: Franstalige film met Nederlandse ondertitels. De ondertitels kan je in Vimeo activeren via de knop CC onderaan rechts op het beeld. 

organisatie: CC Maasmechelen, Afrika Filmfestival, GROS Maasmechelen, Vormingplus Limburg.

Info UiTPAS

Notre-Dame du Nil, Atiq Rahimi, 2019

Locatie Cultuurcentrum
Aanvangsuur20:15
Prijs€5,00