donderdag

30.04.2020

20:15

Podium - Klassiek

NIEUWE DATUM - BACH@LEUT 9 - BL!NDMAN [sax] BACH@Leut 9

32 FOOT / The Organ of Bach

Omwille van dringende medische redenen zien we ons genoodzaakt het concert 32 FOOT / The Organ of Bach van BL!NDMAN [SAX] op dinsdag 18 februari 2020 in de schouwburg van CC Maasmechelen noodgedwongen te annuleren. Het concert wordt uitgesteld naar donderdag 30 april 2020.

Indien u reeds tickets kocht wordt u persoonlijk op de hoogte gebracht van deze nieuwe datum en kan u vanaf dan beslissen of u de tickets voor deze nieuwe datum wenst te houden of dat u een terugbetaling wenst.

BL!NDMAN werd in 1988 opgericht door saxofonist en componist Eric Sleichim en verwierf internationale faam met zijn multidisciplinaire benadering. Sinds 2008 deelt het saxofoonkwartet 20 jaar podiumervaring met de jonge kwartetten BL!NDMAN [drums], BL!NDMAN [strings] en BL!NDMAN [hybrid], waardoor een kruisbestuiving tussen twee generaties en vier kwartetten mogelijk wordt gemaakt.

In zijn zoektocht naar onontgonnen mogelijkheden voor de saxofoon focust Eric Sleichim sinds 1999 ook op oude muziek. De saxofoons van BL!NDMAN brengen in de schouwburg van CC Maasmechelen orgelwerken van Johann Sebastian Bach. Het orgel had in Bachs tijd orkestrale proporties aangenomen, die door de componist ten volle benut zijn. Door het opsplitsen van de stemmen komt het briljante van de composities des te meer aan de oppervlakte. De lage tonen die eigen zijn aan de 32-voeters van de grote orgels, worden door verdubbeling met elektronica gegenereerd. BL!NDMAN verwordt tot een menselijk orgel, bewogen door adem.

De cd 32 Foot / The Organ of Bach werd in 2014 bekroond met de Klara. BL!NDMAN brengt dit veel bejubelde Bachprogramma eindelijk weer live in Maasmechelen.

Heb je minstens 15 punten gespaard op je UiTPAS? Dan kun je deze omruilen voor een gratis ticket voor deze activiteit. Informeer je via de balie van het cultuurcentrum (089/76 97 97) of stuur een mail naar info@ccmaasmechelen.be.
Opgelet: de tickets moeten vooraf afgehaald worden. Geldig zolang de voorraad strekt. Snel reserveren is de boodschap! Omruilvoordelen UiTPAS

Vier saxeen en een tubax leggen polyfone lijnen in Bachs monumentale composities bloot die een orgel nooit had kunnen onthullen. Trouw aan de meester, maar tegelijk caleidoscopische en innovatief. De Tijd

J. S. Bach (Arr. E. Sleichim) - BWV 598: Pedal-exercitium in G minor, BWV 582: Passacaglia & Fuga in C minor, BWV 648: Koraal: Meine Seele, BWV 583: Trio in D minor, BWV 564: Toccata in C Major
P. Bartholomée - Ricercar
J. S. Bach (Arr. E. Sleichim) - BWV 535: Prelude & Fugue in G minor, BWV 596: Concerto in D minor nach vivaldi

Koen Maas: sopraansaxofoon - Pieter Pellens: alt- en sopraansaxofoon - Piet Rebel: tenorsaxofoon - Raf Minten: baritonsaxofoon - Eric Sleichim: tubax en electronics - foto: Niko Caignie

32 FOOT / The Organ of Bach is een BL!NDMAN-productie in opdracht van en in coproductie met Festival Oude Muziek - Utrecht, deSingel en i.s.m. KlaraFestival en Flagey.

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. BL!NDMAN [sax] speelt op Selmer Paris saxofoons en D’Addario rieten.

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€18,00
-26€10,00