donderdag

08.11.2018

Scholen - Secundair Onderwijs

NIC BALTHAZAR & YASSINE OUAICH - LAATSTE TICKETS!

NEELAND (2de gr SO)

3de en 4de jaar Secundair Onderwijs

Spreek je Nederlands? vragen ze. Het eerste Nederlandse woord dat ik hoorde was nee. Nee, nee. Overal nee. Ik weet nog dat ik dacht: Ah ... ja. Daarom noemen ze het neelands.

Neeland is een muzikale vertelling gebaseerd op gesprekken met jonge asielzoekers over de even harde als hoopvolle zoektocht naar geluk.

Tien jaar na zijn succesvoorstelling Niets (Ben X) maakte Nic Balthazar weer een zeer aangrijpende voorstelling met Neeland, dat reeds meer dan 200 maal gespeeld werd.

Door de uitstekend acteerprestatie van Yassine Ouaich, die jong Vlaanderen dit jaar leerde kennen dankzij zijn zeer gesmaakte hoofdrol in de Ketnet-reeks De regel van 3S, krijgt Neeland nog meer kracht en geloofwaardigheid.

Deze voorstelling is een gelegenheid om op genuanceerde wijze rond de vluchtelingenproblematiek te werken Vandaar dat ook 11.11.11 de voorstelling mee promoot. In de 11.11.11 campagne #Allemaal Mensen werd ook de spraakmakende docu ‘Wij zijN mensen.’ gelanceerd, waarin jonge asielzoekers en nieuwkomers op verbluffende wijze aan het woord komen. Je kunt deze en andere documentaires van Nic Balthazar ter voorbereiding downloaden via volgende link.

Op de website van 11.11.11 vind je ook informatie over Vluchtelingen en migratie. Meer info!

De 7 minuten durende versie van I was a normal person (Nic Balthazar) wordt vertoond voor de voorstelling.

Pers: Neeland is bijzonder krachtige literatuur over een thema dat na de rampen van Lampedusa meer dan ooit actueel is en dat weinig lezers onberoerd laat. De Standaard Neeland is een herinnering aan onze (on)menselijkheid en een waardig toevluchtsoord, weg van het gewelddadige discours rond migratie dat nog steeds door onze contreien raast. Kif Kif 

Neeland is bijzonder krachtige literatuur over een thema dat na de rampen van Lampedusa meer dan ooit actueel is en dat weinig lezers onberoerd laat. De Standaard

Neeland is een herinnering aan onze (on)menselijkheid en een waardig toevluchtsoord, weg van het gewelddadige discours rond migratie dat nog steeds door onze contreien raast. Kif Kif

Duur: 60 min.
Toegangsprijs: 6 euro
Omkadering: documentaires en achtergrondinfo

Meer info en reservatie via de jeugdprogrammator Linda Cesar, linda.cesar@maasmechelen.be

spel: Yassine Ouaich - tekst en regie: Nic Balthazar - muziek: Melike Tarhan (op band) - foto: Skander Koston

Locatie Schouwburg
Timing10:30 / 14:00
Prijs€6,00