dinsdag

11.12.2018

20:15

Podium - Klassiek

Mosa Trio

W.A. Mozart, G. Fauré, P. Stanhope, J. Brahms

Het Mosa Trio is een jong en sprankelend ensemble dat ontstond aan het conservatorium van Maastricht. De muzikanten genoten hun opleiding bij grote namen uit de kamermuziek, onder wie Menahem Pressler van het Beaux Arts Trio, Susan Tomes van het Florestan Trio en de leden van het Moscow Rachmaninov Trio.

Vorig seizoen werd het geplande concert van Mosa Trio geannuleerd omwille van een handblessure van cellist Paul Stravridis. Uitstel is geen afstel en dit seizoen verwelkomen we de muzikanten graag in de Sint-Pieterskerk te Leut.

In 2014 was het trio laureaat van het muziekconcours Supernova dat de grote vertolkers van morgen opspoort. Deze onderscheiding opende de deuren naar concertzalen in binnen- en buitenland. In 2015 won Mosa Trio de tweede prijs en de prijs voor de mooiste uitvoering van het hedendaagse opdrachtwerk, Portrait of Light van componist Sam Wamper, tijdens de Orlando Competition in Kerkrade. In het voorjaar van 2018 verovert Mosa Trio de derde prijs en Prix Yamaha op het prestigieuze Concours International de Musique de Chambre de Lyon.

Mosa Trio draagt grote expressie, kennis van repertoire, innerlijke diepgang en homogene interpretatie hoog in het vaandel. Ook spannende programmakeuzes, waarin het trio graag verschillende contrasterende stijlen combineert, maken van de concerten van Mosa Trio een belevenis. Zoals het Festival Classique in Den Haag in 2013 optekende: Of de stukken nu mijmerend of speels klinken, het Mosa Trio weet het publiek bij elk deel mee te trekken in de muziek tot het de noten bijna kan vóelen. Een uitstekende reden om kennis te maken met deze jonge getalenteerde musici!

The Mosa Trio is a young, very promising piano trio with a big understanding, feeling and intellectual ability for all specific questions of sound, articulation, phrasing, structure and stylistic sense of the piano trio repertoire. They always play with great expression, inner musical tension and great instrumental technical capacity, always looking for a common homogeneous interpretation. Andreas Frölich, pianist Mendelssohn Trio Berlin

W. A. Mozart - Pianotrio in Bes, KV 502
J. Brahms - Trio nr. 3 in c, Op. 101
P. Stanhope - Pulses for Pianotrio
G. Fauré - Trio op. 120

Alexandra Van Beveren: viool - Paul Stravridis: cello - Bram de Vree: piano

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€13,00
abo / groep€12,00
-26€11,00