donderdag

01.03.2018

20:15

Podium - Klassiek

Mosa Trio

PROGRAMMAWIJZIGING: G. Fauré, J. Haydn, S. Wamper, J. Brahms

Het Mosa Trio is een jong en sprankelend ensemble dat ontstond aan het conservatorium van Maastricht. De muzikanten genoten hun opleiding bij grote namen uit de kamermuziek, onder wie Menahem Pressler van het Beaux Arts Trio, Susan Tomes van het Florestan Trio en de leden van het Moscow Rachmaninov Trio.

In 2014 was het trio laureaat van het muziekconcours Supernova dat de grote vertolkers van morgen opspoort. Deze onderscheiding opende de deuren naar concertzalen in binnen- en buitenland. In 2015 won Mosa Trio de tweede prijs en de prijs voor de mooiste uitvoering van het hedendaagse opdrachtwerk, Portrait of Light van componist Sam Wamper, tijdens de Orlando Competition in Kerkrade, een werk dat in de Sint-Pieterskerk ook op het programma staat.

Mosa Trio draagt grote expressie, kennis van repertoire, innerlijke diepgang en homogene interpretatie hoog in het vaandel. Ook spannende programmakeuzes, waarin het trio graag verschillende contrasterende stijlen combineert, maken van de concerten van Mosa Trio een belevenis. Zoals het Festival Classique in Den Haag in 2013 optekende: Of de stukken nu mijmerend of speels klinken, het Mosa Trio weet het publiek bij elk deel mee te trekken in de muziek tot het de noten bijna kan vóelen. Een uitstekende reden om kennis te maken met deze jonge getalenteerde muzikanten!

G. Fauré - Trio op. 120
J. Haydn - Piano Trio in E
S. Wamper - Portrait of Light
J. Brahms - Trio nr. 3 op. 101

Alexandra Van Beveren: viool - Paul Stavridis: cello - Bram de Vree: piano

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€13,00
+60€12,00
-26 / abo / groep€11,00