donderdag

27.01.2022

20:15

Podium - Klassiek

Modigliani Quartet

F. Schubert, M.A. Turnage, B. Smetana

Voor dit evenement heb je een Covid Safe Ticket (CST) nodig. Meer info over CST kan je hier nalezen.

Het wereldbekende Franse Modigliani Quartet is een regelmatige gast in de grootste concertzalen en kamermuziekreeksen ter wereld. Het Modigliani Quartet wordt geprezen omwille van de balans, transparantie en zelfzekere speelstijl. We hebben deze muzikanten meermaals uitgenodigd, en nu is de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen eindelijk echt aan de beurt!

In het splinternieuwe strijkkwartet Split Apart, dat Mark-Anthony Turnage speciaal voor het Modigliani Quartet schreef, verwerkt de Engelse componist een muzikale knipoog naar de Brexit door het Europese volkslied in ‘stukken te knippen’.

Modigliani Quartet combineert dit werk met Schuberts uitdagende laatste strijkkwartet dat symfonisch en kosmisch van aard is. Met slechts vier muzikanten verbluft Schubert met zijn diepe klankkleur. Afsluiten doen we met Smetana’s eerste strijkkwartet, dat kan gezien worden als een autobiografisch werk, vandaar ook de benaming Uit mijn leven. Zijn jeugd, grote liefdes en zijn toenemende doofheid worden in deze compositie op meeslepende wijze muzikaal verhaald.

Benieuwd hoe het Modigliani Quartet het ervan afbrengt in onze kamermuziekreeks? Een niet te missen concert in CC Maasmechelen!

One of today’s best quartets in the world. Balance, transparency, symphonic comprehension, confident style, their performance reached a very high and inspiring level. Süddeutsche Zeitung

Le Quatuor Modigliani fait partie à l’évidence de la cour des grands. Le Monde

There’s a bright, youthful spark to the Modigliani quartet’s playing - and I mean youthful in the best possible way. The sound is mainly light and shiny, the litheness is invigorating, and there’s a stripped-back beauty in the slow movements that stopped me in my tracks. The Guardian

F. Schubert - Strijkkwartet nr. 11 in E, D 353
M. A. Turnage - Split Apart
B. Smetana - Strijkkwartet nr. 1 in e, De ma vie

Amaury Coeytaux: viool - Loïc Rio: viool - Laurent Marfaing: altviool - François Kieffer: cello - foto: Jérome Bonnet

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€16,00
-26€10,00