zondag

24.10.2021

18:30

Podium - Concert

MARZO, MEURIS, MEERSSCHAERT & VAN LIERDE

Sunset-concert

Dat Het Gauw Winter Wordt, uniek Sunrise en sunset concert op de Terril.

Wat zou het geven wanneer je pakweg een aantal liedjes van Noordkaap, Monza of Meuris, vaak van nature uit op stormkracht geschreven en gespeeld, zou herleiden tot de naakte essentie?

Niet akoestisch maar elektrisch. Stijn Meuris is geen grote fan van akoestische bewerkingen van hoogenergetische nummers, een benadering die volgens hem iets te dikwijls ‘vooral vertraging en overbodig gekrets oplevert’...En behoorlijk intens.

Zonder drums, maar met piano, gitaar, effecten, bas en zang.
Gearrangeerden gespeeld op een manier die volstrekt anders is en soms zelfs radicaal afwijkt van het origineel. Noem het metalen minimalisme. Blijven die songs dan overeind, in hun gedeconstrueerde oervorm? Zeker weten. Sommigen winnen bij die aanpak zelfs aan kracht en impact.

Meuris heeft samen met Gianni Marzo (gitaar, oa. Isbells en solo), Bart Van Lierde (bas en effecten, o.a. Meuris en K’s Choice, ex-Zita Swoon) en Yves Meersschaert (piano, artistiek leider van het Gentse orkest Room 13) een gedurfde selectie uit het bestaande aanbod gemaakt, en die wordt deze zomer voor het eerst aan een publiek voorgesteld.

Nummers zoals Gigant, Een Heel Klein Beetje Oorlog, Het Komt Voor In De Beste Families, Soms Schrik, Panamarenko en Dat Het Gauw Winter Wordt; de eerder donkere kant van het Noordkaap-spectrum, zeg maar.

Meteen ook de eerste concerten voor een stel rasmuzikanten die al te lang aan de ketting hebben gelegen. Een puik kwartet voor vijf kwartier muzikaal vuurwerk.

 

Het concert wordt voorafgegaan door een pittige wandeling van het ‘National Park Visitor Center’ naar de top van de terril, ongeveer 2 km inclusief de beklimming van de terril.
We raden aan om degelijke wandelschoenen en kleding aangepast aan de weersomstandigheden te dragen. Bij regenweer zal er worden uitgeweken naar de schachtbok!

Terhills, National Park Visitor Center Zetellaan z/n, 3630 Maasmechelen
E314 Brussel - Aken, afrit 33 Nationaal Park-Oost Volg richting ‘Terhills’.
Ruime parkeervoorziening net voorbij ‘Decathlon’ en nabij ‘Maasmechelen Village'.

Stijn Meuris, zang - Gianni Marzo, gitaar - Bart Van Lierde, bas en efecten - Yves Meersschaert, piano

Locatie
Aanvangsuur18:30
Prijs€20,00