zondag

26.01.2020

17:00

Expo - Beeldende Kunsten

Manu Vandereycken

Stelt tentoon

Manu Vandereycken Opening zondag 26 januari 2020 17u Manu Vandereycken (°1959, Brussel) woont en werkt te Genk. Hij is werkzaam als schilder, tekenaar, beeldhouwer en illustrator en gaf les aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Hasselt, het PHIKO te Hasselt, het SHIVVKV te Genk en de Stedelijke Academie te Tienen.

De schilderijen van Manu Vandereycken zijn zowel modern als klassiek te noemen. Sommige structuren zien er verbrokkeld en verweerd uit als rotswanden of oude muren. Ze zijn eeuwenoud en tegelijk hedendaags. Het werk heeft een abstract karakter, maar regelmatig duiken er herkenbare elementen in op. De natuur - elementen die doen denken aan plantaardige vormen, bomen, schors, rotsen, muren - is in zijn schilderkunst altijd en onmiskenbaar aanwezig, zij het in een geabstraheerde vorm.

Het werk van Manu Vandereycken valt binnen het genre van de materieschilderkunst en vertoont soms een verre verwantschap met het werk van Tapies of Kiefer. De gebruikte aardkleuren en de sobere vlakverdeling leiden tot rust en verstilling, maar ook tot verdieping en geladenheid. Hierdoor biedt het werk elke toeschouwer de mogelijkheid tot reflectie en introspectie.

Inleiding Fernand Haerden over Manu Vandereycken

 

Opening: zondag 26 januari 2020 om 17u

Expoperiode: zondag 26 januari tot en met 22 februari 2020

Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur, za: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur (gesloten op zondagen)

Toegang: gratis

Locatie BOX
Timing17:00