zaterdag

06.05.2023

20:15

Podium - Dans

Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe/ Voetvolk

Nomadics - creatietour

Nu Lisbeth Gruwez haar werk over het extatische lichaam heeft voltooid - je zag de internationale succesvoorstellingen It’s going to get worse and worse and worse, my friend, AH/HA en The Sea Within al in onze schouwburg - wil ze radicaal van koers veranderen. De eruptieve choreografieën waaraan ze haar stalen reputatie te danken heeft (Peter Verhelst noemde Gruwez ooit een atoombom), ruimen nu het veld voor bezinning en werkelijk contact met het publiek.

Met Nomadics betreedt Voetvolk het rijk van het (innerlijk) landschap. Geen mythische plek, maar de wereld – hier en nu – zoals die zich aan en met ons ontvouwt. We wandelen; zetten de ene voet voor de andere. Samen ervaren we de meerstemmige impact van die eenvoudige beweging. Te voet banen we ons een weg door natuur en stad, door weer en wind, naar de plaats waar op het eind van de dag het gebeurt: de scene.

Overdag wandelen we. We leggen door Maasmechelen, door weer en wind, te voet de weg af naar de plaats waar het op het einde van de dag zal gebeuren: de schouwburg van CC Maasmechelen. Je kan als toeschouwer overdag meewandelen en zo samen met de dansers het ritueel van de avond mee voorbereiden.

Nomadics wordt een adembenemende choreografie van voeten voor acht performers, begeleid door bezwerende muziek, een choreografie die van onderuit naar boven het hele lichaam bevrijdt - en daardoor ook de geest.

Praktische info over het wandeltraject is in een latere fase te vinden op onze website.

choreografie: Lisbeth Gruwez - compositie, geluidsontwerp & live muziek: Maarten Van Cauwenberghe - performance: Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts, Valeria Saija - dramaturgie: Bart Meuleman - productie: Voetvolk vzw - coproductie: KVS, Kunstencentrum Vooruit, Julidans, Theater Freiburg - met steun van: NONA, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) & de Tax Shelter-maatregel van de Belgische overheid - portretfoto: Siska Vandersteege - wandelfoto: Tom Herbots - scenebeeld: Victoria Rose Roy

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€16,00
-26€10,00