zaterdag

27.11.2021

20:15

Podium - Klassiek

Kugoni Trio

Classics Revisited – cd-presentatie

Voor dit evenement heb je een Covid Safe Ticket (CST) nodig. Meer info over CST kan je hier nalezen.

Kugoni Trio staat sinds zijn oprichting in 2010 bekend als een ensemble dat in dialoog treedt met hedendaagse klassieke Belgische en internationale componisten. Ijverig wil het trio het repertoire voor saxofoon, viool en piano uitbreiden. Tientallen compositieopdrachten later wordt het ensemble beschouwd als een voorvechter van nieuwe muziek en Belgische muziek in het bijzonder. Typerend voor dit creatie- en uitvoeringsproces is het noodzakelijke artistieke labowerk met componisten, in de zoektocht naar een nieuw begrip van de klassieke hedendaagse muziek.

Tijdens de coronacrisis slaagde Kugoni Trio in samenwerking met CC Maasmechelen erin om nieuw werk op cd te zetten. Na de twee eerdere albums Timelapse (2016) en Essence by Kugoni (2019) is het nu tijd voor Classics Revisited. Dit album brengt een verzameling van composities in uiteenlopende stijlen, van toondichters die in samenwerking met of in opdracht van Kugoni Trio creëerden. Met zijn streven om klassieke muziek op een nieuwe manier uit te dragen en te begrijpen, geeft het trio een podium aan opkomende en vooraanstaande componisten van vandaag, alsook aan vaste waarden.

Met veel plezier stelt Kugoni Trio de nieuwste cd voor in de Sint-Pieterskerk.

Virtuositeit, inzet, aandacht voor het muzikale detail, dat is wat het Kugoni trio kenmerkt en haar tot een boeiend ensemble maakt. Wilfried Westerlinck, componist

Met muziek van Astor Piazzolla, Benjamien Lycke, Jan Van Landeghem, Dimitri Shostakovich, Zita Bruzaite, Paul Steegmans, Charles Koechlin, Pieter Schuermans, Victor Herbiet, Nimrod Borenstein, Tim Mulleman, Ward De Vleeschhouwer, Jan Decadt en Kristina Arakelyan.

Kurt Bertels: saxofoon - Nicolas Dupont: viool - Bert Koch: piano - foto: Tysje Severens

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€12,00
-26€10,00