zaterdag

10.11.2018

20:15

Podium - Klassiek

Koninklijke Harmonie Sint-Martinus Opgrimbie o.l.v Dieter Boffé, Ilse Eerens & Robby Cleiren

Akkers vol bloed - Herdenkingsconcert WOI

Akkers vol bloed is een suite voor verteller, sopraan, piano en symfonisch orkest. Frank Van Mossevelde schreef bijhorende teksten op basis van gedichten van Britse en Duitse ‘oorlogsdichters’ uit de Eerste Wereldoorlog. Stijn Roels zette een aantal van deze teksten op muziek. Deze suite wordt op maat van de Koninklijke Harmonie Sint-Martinus Opgrimbie herschreven tot een werk voor harmonieorkest, sopraan en verteller.

Niemand minder dan de gerenommeerde Maasmechelse sopraan Ilse Eerens neemt de zangpartijen voor haar rekening. Haar enorme talent werd onlangs nog bekroond met de Klaraprijs voor Soliste van het Jaar.

Ook de verteller is niet de minste. Acteur Robby Cleiren staat als kernlid van de Roovers regelmatig op ons theaterpodium en je herkent hem van series en films als Aspe, Cordon en The Broken Circle Breakdown.

Dirigent Dieter Boffé selecteerde bovendien enkele monumentale werken voor harmonieorkest, die perfect aansluiten bij de sfeer van de suite en die het juiste gevoel uitstralen: van filmmuziek van Band of Brothers tot het prachtige Elsa’s Procession to the Cathedral uit Wagners opera Lohengrin.

Kom tijdens dit bijzondere herdenkingsconcert genieten van intense wondermooie muziek.

Koninklijke Harmonie Sint-Martinus Opgrimbie o.l.v. Dieter Boffé - Ilse Eerens: sopraan - Robby Cleiren: verteller- foto Cleiren: Bart Grietens

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
+60€17,00
-26 / abo / groep€17,00