woensdag

18.04.2018

20:15

Podium - Klassiek

Jerusalem Quartet

J. Haydn, L. Janáček, J. Brahms

Het Jerusalem Quartet is absolute wereldtop en wordt geprezen omwille van zijn passie, precisie en warmte. Sinds zijn debuut in 1996 werkt het kwartet aan een volle klankkleur met een perfecte balans tussen de hoge en lage stemmen. Het NRC Handelsblad schreef hierover: Bij het Jerusalem Quartet vergeet je bijna dat er vier musici spelen. Als één organisme zingt het kwartet met een prachtig sonore klank en uitgebalanceerde frasen. Voorbeeldiger teamwork is nauwelijks denkbaar.

Al twintig jaar exploreert het Jerusalem Quartet met aanhoudende muzikale nieuwsgierigheid de rijkdom van de klassieke muziek. Dat doet het kwartet regelmatig in het gezelschap van uitmuntende solisten, onder wie de pianist Alexander Melnikov, met wie het in 2012 in onze muziekreeks te gast was.

Voor dit concert kiest het Jerusalem Quartet een programma met voltreffers uit zijn repertoire van de laatste jaren. In 2010 won het kwartet de BBC Music Magazine Award in de categorie kamermuziek met de opname van Haydns strijkkwartetten. Na een uitgebreide residentieperiode in o.m. het Auditorium du Louvre legde het kwartet zich volledig toe op Brahms’ oeuvre en kent het werk van deze componist voor dit kwartet geen geheimen meer. Ook zijn cd met Janáčeks Kreutzer Sonata, waarvan de partituur in Leut op de pupiters staat, kreeg van de pers de notie highly recommended.

Passion, precision, warmth, a gold blend: these are the trademarks of this excellent Israeli string quartet. New York Times

J. Haydn - Strijkkwartet nr. 52, Op. 64/5 Hob. III:63, Lark
L. Janáček - Strijkkwartet nr. 1, Kreutzer Sonata
J. Brahms - Strijkkwartet nr. 1

Alexander Pavlovsky: viool - Sergei Bresler: viool - Ori Kam: altviool, - Kyril Zlotnikov: cello - foto: Felix Broede

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€18,00
+60€17,00
-26 / abo / groep€16,00