donderdag

25.10.2018

20:15

Podium - Klassiek

Jan Vermeulen & Veerle Peeters

F. Schubert: het oeuvre voor piano vierhandig (deel 6)

Jan Vermeulen is Schubertkenner par excellence. Sinds 2002 legt hij zich in Maasmechelen zeer nauwgezet toe op Schuberts oeuvre voor klavier. Het project begon met de integrale uitvoering van Schuberts solowerk voor klavier op de unieke Nannette Streicher fortepiano uit 1826 en werd verdergezet met de uitvoering van Schuberts kamermuziek voor klavier. Deze concertcyclus was bovendien gekoppeld aan een uniek opnametraject van CC Maasmechelen en het label Etcetera. Al deze opnames kregen lovende kritieken in binnen- en buitenlandse media. De uitvoering en opname van de integrale klaviermuziek van Schubert leverden Jan Vermeulen in 2010 bovendien de prestigieuze Klaraprijs Musicus van het Jaar op.

Jan Vermeulen zet zijn fascinatie voor Schuberts oeuvre verder en wijdt zich sinds 2013 aan diens werken voor piano vierhandig. Het vierhandig samenspel behoort tot één van de delicaatste kamermuziekgenres en vereist een absolute eensgezindheid qua toucher, timing, emoties en interpretatie. Veerle Peeters, opnameleider van Vermeulens Schubert-cd’s én begenadigd pianiste, schuift mee aan het klavier. Samen werken ze aan opnames van een zevendelig album met het volledige oeuvre voor vierhandige klaviermuziek van Schubert. Ze stellen hun 6de cd in deze reeks - F. Schubert - Works for Four Hands Vol. 6 - vol passie en geestdrift aan je voor.

F. Schubert - Allegro Moderato und Andante D 968, Allegro moderato in C, Andante in a, Grande Marche Funèbre in c D 859, Fuge in e D 952, Thema aus der Oper Marie von Hérold - Variiert D908, Grande Sonate in Si mol D 617, Allegro moderato, Andante con moto, Allegretto, Grande Marche Héroïque in a D 885

i.s.m. Etcetera Records

Jan Vermeulen en Veerle Peeters: Tröndlinn pianoforte 1830

Locatie Sint-Remigiuskerk Vucht
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€13,00
-26€12,00