donderdag

19.10.2017

20:15

Podium - Klassiek

Jan Vermeulen & Veerle Peeters

F. Schubert: het oeuvre voor piano vierhandig (deel 4)

Jan Vermeulen is Schubertkenner par excellence. Hij legt in Maasmechelen sinds 2002 met het oeuvre voor klavier van deze componist een opmerkelijk traject af. Het project begon met de integrale uitvoering van Schuberts solowerk voor klavier op de unieke Nannette Streicher fortepiano uit 1826, en werd gecontinueerd met de uitvoering van Schuberts kamermuziek voor klavier. Deze concertcyclus was bovendien gekoppeld aan een uniek opnametraject van CC Maasmechelen en het label Et’cetera. Alle opnames kregen lovende kritieken in binnen- en buitenlandse media. De uitvoering en opname van de integrale klaviermuziek van Schubert leverden Jan Vermeulen in 2010 bovendien de prestigieuze Klara Muziekprijs voor Musicus van het Jaar op.

Jan Vermeulen zet zijn fascinatie voor Schuberts oeuvre verder en wijdt zich sinds 2013 aan diens werken voor piano vierhandig. Het vierhandig samenspel behoort tot één van de delicaatste kamermuziekgenres en vereist een absolute eensgezindheid qua toucher, timing, emoties en interpretatie. Veerle Peeters, opnameleider van Vermeulens Schubert-cd’s én begenadigd pianiste, schuift mee aan het klavier. Samen werken ze aan opnames van een zevendelig album met het volledige oeuvre voor vierhandige klaviermuziek van Schubert, wederom een productie van Et’cetera i.s.m. CC Maasmechelen. Ze stellen hun 4de cd in deze reeks - F. Schubert - Works for Four Hands Vol. 4 - geestdriftig aan u voor.

F. Schubert - Variations sur un Thème Original D 813, Trois Marches Héroïques D 602, Vier Polonaisen D 599, Deux Marches Caractéristiques D 886

Jan Vermeulen en Veerle Peeters: Tröndlin pianoforte 1830

Locatie Sint-Remigiuskerk Vucht
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€13,00
-26€11,00