woensdag

11.05.2022

20:15

Podium - Theater, Podium - Klassiek

Jan Decleir & Ensor strijkkwartet

Er was eens … Beethoven!

Er was eens ... een meisje met sluike haartjes met een strikje erin. Ze had oh, zo blozende wangetjes en ze droeg altijd schone sokjes over haar voetjes die altijd in blinkende laqué schoentjes staken met een zilveren sluiting. Ze sprak altijd met twee woordjes maar ... ze had een rotkarakter. Er was ook eens een heel oud vrouwtje, in lompen gehuld, met o-benen en zonder haar. Ze had nog een rotter karakter dan het kleine meisje! Het rotste karakter van allemaal had toch de molenaar, een reus die zo lelijk was als de nacht. Hij had twee neuzen. Er was ook een wolf, helemaal uitgehongerd, hij was vel over been, maar ... lief. Ook was er een stad in een land en in dat land waren beekjes, boten en landerijen en ... er was ook ... Beethoven. 

In zijn nieuwe voorstelling Er was eens ... Beethoven speelt het Ensor Strijkkwartet enkele hoogtepunten uit het imposante strijkkwartetoeuvre van Beethoven, gecombineerd met teksten uit de literaire wereld van het sprookje. Net zoals in de muziek van Beethoven vertellen sprookjes verhalen waarbij fantasie, verwondering, verrassing en dramatiek wezenlijke kenmerken zijn. 

Wie anders dan Jan Decleir kan je meenemen in de wondere wereld van het sprookje? Wie anders dan het Ensor Strijkkwartet kan je meenemen in de wondere wereld van Beethoven?

Er was eens ... Beethoven, een intieme voorstelling in het intieme decor van de Sint-Pieterskerk te Leut, staat borg voor een gezellige en hartverwarmende avond én ... is de ideale manier om kennis te maken met Beethovens strijkkwartetten.

Jan Decleir: verteller - Eric Robberecht: viool - Francis Reusens: viool - Frans Vos: altviool - Steven Caeyers: cello - tekening: Jan Decleir

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€12,00
-26€10,00