vrijdag

19.03.2021

19:30

Podium - Film, Vorming - Cursussen

Il a déjà tes yeux

Digitaal, met inleiding en nabespreking.

Paul en Sali zijn getrouwd en ongewenst kinderloos en ze willen graag een kind. Hun adoptieaanvraag wordt goedgekeurd en ze maken kennis met adoptiezoon Benjamin, zes maanden oud, met schattige blauwe ogen en blond haar. Klein detail: hij is wit, zij zijn zwart.

De familie van Sali is geschokt en Carla van het adoptiebureau vertrouwt het stel niet helemaal. Op een dag wordt de illegale oppasster van Benjamin aangehouden door de politie en Benjamin wordt van zijn ouders afgenomen.

Film met inleiding en nabespreking in je eigen zetel. Je ontvangt voor aanvang van de inleiding en film een link en code om thuis in te loggen en mee te volgen. Na de film volgt er een nabespreking. 

We kijken samen naar de film en praten na over de thema's die in de film aan bod komen: diversiteit, vooroordelen en racisme.

Il a déjà tes yeux is een heerlijke brok amusement, met evenwel de nodige spiegels die zowel blank als zwart worden voorgehouden. Het is namelijk niet langer een uitzondering wanneer blanke ouders een zwart kind adopteren, maar andersom ... Filmmagie.be

organisatie: CC, GROS (Gemeentelijke Raad Ontwikkelingssamenwerking), Dienst Samenleven, Afrika Filmfestival & Avansa Limburg

inschrijven via avansa Limburg.

Info UiTPAS

van en met: Lucien Jean-Baptiste, Aïssa Maïga, Zabou Breitman, Vincent Elbaz, e.a

Locatie
Aanvangsuur19:30
Prijs€5,00
abo / groep€5,00
-26€5,00
-12€5,00