donderdag

14.11.2019

20:15

Podium - Klassiek

Haiou Zhang

F. Chopin, F. Liszt, C. Debussy, M. Ravel

Haiou Zhang begon zijn pianostudie toen hij negen was. Twee jaar later werd hij aanvaard door het Central Conservatory of Music Beijing waar hij in 2002 afstudeerde. In 2011 voltooide hij zijn vervolmaking aan de Hochschule für Musik und Theater Hannover bij Bernd Goetzke, de laatste poulain van de legendarische pianist Arturo Benedetti Michelangeli.

Haiou Zhang valt regelmatig in de prijzen op grote internationale pianoconcours. Zo won hij in 2005 de prestigieuze Gundlach Music Award in Hannover en kreeg hij in 2007 de Publieksprijs tijdens de Bad Kissingen Piano Olympics. Zijn succes op de 5de internationale Vladimir Horowitz Piano Competition in Kiev resulteerde in een cd-productie bij NDR. Zhang speelde concerten in de belangrijkste concertzalen van China, maar was ook reeds te horen in Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Berlin en de Sala São Paulo.

In de Sint-Pieterskerk combineert hij werken van enkele van de grootste pianovirtuozen van het einde van de 19de en begin 20ste eeuw. Liszt is misschien wel één van de grootste pianovirtuozen aller tijden. In zijn Années de Pèlerinage worden vele aspecten van Liszts muzikale stijl belicht, van virtuoos vuurwerk tot intieme, emotionele en sfeervolle schetsen. De stukken zijn gebaseerd op indrukken die Liszt opdeed tijdens zijn reizen. Ook werken van Chopin, Debussy en Ravel zullen weerklinken in de Sint-Pieterskerk.

F. Chopin - Nocturne in cis-klein Op. posth., Prelude in Des-groot Op. 28 nr. 15, Nocturne in Es-groot Op. 9 nr. 2
F. Liszt - Les jeux d'eau de la Villa d'Este uit Années de Pèlerinage
C. Debussy - Etude nr.11 Pour les arpèges composés
M. Ravel - La Valse - Poème choréographique (Transcriptie voor pianosolo door M.Ravel)

Haiou Zhang: piano

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€18,00
abo / groep€16,00
-26€10,00