zaterdag

22.09.2018

20:15

Podium - Klassiek

graindelavoix

Florid Style: Singing the Virgin à l’Anglaise - cd-presentatie

graindelavoix, opgericht en geleid door Björn Schmelzer, is een spraakmakend en grensverleggend kunstenaarscollectief, dat graaft in de fascinerende en rijke geschiedenis van de oude muziek.

graindelavoix opent het seizoen van CC Maasmechelen met een bijzonder programma Engelse polyfonie uit het koorboek van Eton College, een overgebleven en rijkversierde verzameling manuscripten van Latijnse liturgische muziek uit de 15de eeuw, die de Reformatie heeft doorstaan. Dit koorboek was samengesteld tussen 1500 en 1505 voor gebruik aan het Eton College en bevatte oorspronkelijk muziek van 24 verschillende componisten. Veel stukken zijn echter beschadigd of incompleet.

Het vocale repertoire van Thomas Ashewell en John Brown, de best vertegenwoordigde componisten in het koorboek, lijkt haast op maat gemaakt voor de monumentale neogotische kapel van het Heilig Hartcollege Maasmechelen (Campus de Helix). graindelavoix zingt in het midden van deze impressionante architectuur en de unieke akoestiek zal de glorie van het koorboek voor even weer tot leven wekken.

Een niet te missen totaalervaring, voor wie de stemmen van graindelavoix en de Engelse Florid Style in het perfecte kader wil meemaken!

Plainchant/Organum English Anonymous - Kyrie Rex Virginum
T. Ashewell - Missa Ave Maria, Gloria, Credo, Sanctus, Agnus Dei
J. Browne - Stabat Mater, Salve Regina

graindelavoix: Anne-Kathryn Olsen, Carine Tinney, Albert Riera, Razek-François Bitar, Andrés Miravete, Marius Peterson, Arnout Malfliet en Tomàs Maxé - artistieke leiding: Björn Schmelzer - foto: Koen Broos

Locatie kapel Campus de Helix - Maasmechelen
Aanvangsuur20:15
Prijs€18,00
abo / groep€17,00
-26€16,00