vrijdag

19.01.2018

20:15

Podium - Concert

Frank Vander linden

Clubconcert

Frank Vander linden is niet enkel frontzanger van de rockgroep De Mens, hij houdt er ook een succesvolle carrière als man-alleen-met-gitaar op na. In 2009 resulteerde dat in de buitengewoon lovend onthaalde cd Frank Vander linden, gevolgd door een uitgebreide solotournee met alom *** en ****-recensies: De zanger legde zoveel nuances in zijn gitaarspel en zijn stem, dat elk liedje anders klonk…magie in de zaal. (De Standaard), Hoogtepunten aanstippen heeft weinig zin, omdat er zo veel zijn (De Morgen).

In een periode waarin De Mens een concertpauze nam, eind 2013 en 2014, speelde Frank opnieuw enkele soloconcerten. Alles wat hij nodig had, was een paar gitaren, nieuwe nummers en songs van De Mens, covers van Elvis Presley en Jan De Wilde, luisterliedjes, praatmomenten, stilte en lawaai. En weer was de vraag naar tickets groter dan het aanbod.

Maar begin 2018 komt er iets nieuws. Het nieuwe, voldragen solo-album Nachtwerk, en talrijke optredens waarvoor Frank weer helemaal alleen de baan opgaat, met nieuwe nummers, oudere nummers, verrassende covers en bitterzoete levensverhalen. Een nieuwe manier, kortom, om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.

Wees er snel bij om één van onze meest charismatische songschrijvers én vertellers te ontmoeten in alle intimiteit van een fijn clubconcert. 

Singel “Ik dacht aan een vrouw” is Radio 1 Vox tip van de week. Beluister hier!

 

Met zijn soloplaat wil Frank vooral ontroeren, en daarin slaagt hij met verve. De krop in onze keel is nog niet weggeslikt. Metro****

Wie dit jaar in dit landje een nieuwe plaat wil maken, weet wat de referentie is. Radio 1 Een meester. Cutting Edge ****

zang, tekst en muziek: Frank Vander linden - foto: Guy Kokken

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€15,00
abo / groep€14,00
-26€13,00