zondag

28.11.2021

17:00

Expo - Beeldende Kunsten

Francq Volders

REGIONS OF INFLUENCE

LET OP: DE OPENING VAN DEZE EXPO IS EEN CST EVENEMENT
Wij vragen onze bezoekers het Covid Safe Ticket, evenals het identiteitsbewijs, klaar te houden bij betreden van de gebouwen om de controle vlot te laten verlopen. Het Covid Safe Ticket toont aan dat je gevaccineerd, getest of hersteld bent van Covid-19.
Eveneens geldt de mondmaskerplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.

Francq Volders (Lommel, °1947) zoekt als kunstenaar steeds het grensgebied op tussen fotografie, schilderkunst en taal. Taal, figuratie en abstractie komen in zijn werk samen. Met woorden stelt hij de betekenis van het beeld voortdurend in vraag, hij onderzoekt en relativeert het.

Francq Volders drukt parallelle werelden uit: die van verfmaterie en van wetenschappelijke wetmatigheden. De verf, vloeibaar en stollend, gedraagt zich op dezelfde manier als natuurlijke fenomenen. Het toeval laat hij hierbij de hoofdrol spelen.

Als pedagoog heeft Volders een aantal generaties opgeleid tot volwaardige kunstenaars. Met een grote kennis van de actuele kunst anticipeert hij op hedendaagse tendensen. In het opzoeken van beeldende grensgebieden is hij een voorloper. Voor Francq Volders is de spanning van die grens tot op de dag van vandaag veel interessanter dan het middenveld.

Deze tentoonstelling wordt gecureerd door Herman Maes en Mark Milissen.

Inleiding opening: Joannes Késenne, kunstcriticus

Opening:zondag 28 november om 17 uur

Expoperiode: zondag 28 november 2021 t.e.m. vrijdag 21 januari 2022

Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur, za van 9 tot 12 uur. Gesloten op zondagen en van 24.12 t/m 02.01.22 en op 08.01.

De openingsuren kunnen afwijken. Raadpleeg onze website voor je bezoek.

Toegang: gratis

Beeld: Francq Volders, Zonder titel 2020, acryl op paneel 60x60 cm

Locatie BOX, Galerie XL, Galerie Oost
Timing17:00