dinsdag

16.10.2018

20:15

Podium - Klassiek

Elise Caluwaerts, Kim Van Den Brempt & Roeland Hendrikx

Auf dem Felsen

De ravissante coloratuursopraan Elise Caluwaerts en pianist Kim Van Den Brempt staan eindelijk opnieuw in ons programma, nadat hun concert in het voorjaar van 2016 geannuleerd werd. Voor de gelegenheid laten ze zich vergezellen door klarinettist Roeland Hendrikx, die ook later dit seizoen het podium in de Sint-Pieterskerk te Leut betreedt. Het trio brengt een prachtig en ontroerend romantisch programma.

Als vriend van Beethoven en één van de eerste dirigenten die het dirigeerstokje hanteerde, geeft Louis Ludwig Spohr in zijn Op. 103 de klarinet en de piano een begeleidende rol. Eerder solistisch klinken beide instrumenten in de Fantasiestücke van Schumann. In zijn hoogromantische stijl klinken deze Stücke als liederen zonder woorden, waar de poëtische expressie, de ongelimiteerde verbeelding en Schumanns hoogstpersoonlijke emoties de vrije loop krijgen. Emoties die ook Clara Schumann zo mooi tentoonspreidt in haar weinig gekende Ballade voor piano.

Ter afwisseling brengt Elise Caluwaerts Duitse liederen van Grieg en Schubert. Als bonus bij dit vocale vuurwerk vertolken de musici het prachtige Der Hirt auf dem Felsen van Schubert, een drieluik waar de lof wordt gezongen van de natuur, de eenzaamheid en de hoop.

Het wordt zonder twijfel een concert dat je niet onberoerd zal laten.

L. Spohr - Duitse liederen voor sopraan, klarinet en pianoforte Op. 103
R. Schumann - Fantasiestücke Op. 73 voor piano en klarinet
E. Grieg - Lyrische Stücke
C. Schumann - Ballade Op. 6, nr. 4
F. Schubert - Im Frühling (Schulze), D 882
F. Schubert - Der Hirt auf dem Felsen Op. 129 - naar het gedicht Der Berghirt van W. Müller

Elise Caluwaerts: sopraan - Kim Van Den Brempt: piano - Roeland Hendrikx: klarinet - foto Caluwaerts: Lalo Gonzalez - foto Van Den Brempt: Isabelle Françaix - foto Hendrikx: Diego Franssens

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€15,00
+60€14,00
-26 / abo / groep€13,00