dinsdag

21.03.2023

14:00

Podium - Film

Electrical Life of Louis Wain Cinématinee

Will Sharpe, 2021

In het victoriaanse Londen maken we kennis met de excentrieke kunstenaar Louis Wain en diens fascinatie voor elektriciteit en katten. Het waargebeurde verhaal van deze kunstschilder, die bekendstond om zijn karakteristieke tekeningen van katten, is een buitengewoon avontuur vol liefde en hoop.

In het Londen van de 19de eeuw had zowat ieder aristocratisch gezin een werk in huis van Louis Wain. Hij tekende pluizige dieren in allerlei menselijke gedaantes, vaak met psychedelische motieven. Louis was echter ook een moeilijk man, met autistische trekjes en een gebrekkig sociaal vermogen. Wanneer zijn oudere zus Caroline een jonge gouvernante inhuurt om zich over hun jongere zussen te ontfermen, neemt zijn leven echter een hoge vlucht.

We volgen hem tijdens de twee belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven: de ontmoeting met de liefde van zijn leven, Emily, en de adoptie van Peter, een straatkat.

Regisseur Will Sharpe maakt van Electrical Life of Louis Wain een visueel vindingrijke biopic met een geestige en hartverscheurende Benedict Cumberbatch in de titelrol. Claire Foy (The Crown) hoeft nauwelijks voor hem onder te doen in de rol van Wains vrouw en muze. Deze tragikomische film kende vorig jaar een succesvolle release op het Filmfestival van Telluride en het Internationaal Filmfestival van Toronto.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

Benedict Cumberbatch and Claire Foy star in this affecting biopic of the Victorian painter whose enthusiasms were overtaken by mental illness. The Guardian****

Benedict Cumberbatch gives his best performance yet in this sensitive portrayal of the troubled Victorian artist who lovingly brought cats to life. The Independent*****

The Electrical Life of Louis Wain is visueel aantrekkelijk met prachtige boodschap. GIDS.Tv

i.s.m. Neos Maasmechelen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00